Afzuigkap met pollenfilter

Elke keuken verdient de perfecte afzuigkap. Bosch biedt modellen voor elke smaak en inrichting met bijna eindeloze variatiemogelijkheden in afzuigkappen, of je nou voor L-vormig, boven het kookeiland of zo strak mogelijk design gaat. Vorig jaar lanceerde het merk de Accent Line Carbon Black voor keukens, een lijn waarbij de apparatuur blendt in de achtergrond en bijna de uitstraling heeft van een meubelstuk. Nu wordt de lijn uitgebreid met twee nieuwe plafondafzuigkappen en een diagonale en verticale wandafzuigkap, uitgerust met innovatieve functies. Met de CleanAir Plus-circulatiemodule van Bosch, worden middels een pollenfilter niet alleen pollen uit de lucht gehaald, maar worden ze ook onschadelijk maakt. Dankzij een samenwerking met sensorspecialist NuWave kunnen de functies ook worden gecombineerd met de Cair-sensor, een pollendetector die automatisch de afzuigkap inschakelt als dat nodig is. Mensen met een allergie kunnen met een afzuigkap met pollenfilter thuis weer opgelucht ademhalen.

Afzuigkap met pollenfilter

Een keuken vrij van allergenen en geurtjes

In heel Europa vormen allergieën een steeds groter probleem. Naar schatting heeft over 15 jaar één op de twee Europeanen last van enige vorm van allergie, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor hooikoorts. Ventilatiesystemen, openstaande ramen, deuren die open en dicht gaan, kleding en huisdieren zorgen ervoor dat pollen en allergenen ook binnenshuis kunnen komen. Bosch biedt nu dé oplossing voor een van de plaatsen in huis waar mensen vaak samenkomen, namelijk de keuken. Met het CleanAir Plus-circulatiefilter voor afzuigkappen. Het filter bestaat uit drie lagen: een vliesbacking, een koolstoflaag en een biofunctionele laag. Het vliesmateriaal verzamelt stof en pollen uit de lucht en het geïmpregneerde actieve-koolstoffilter absorbeert sterke geuren – zoals bijvoorbeeld vislucht – en vluchtige organische stoffen. Het biofunctionele filter maakt de opgezogen allergenen onschadelijk door ze chemisch te neutraliseren met polyfenolen. Polyfenolen zijn fytochemicaliën (plantenstoffen) die van nature ook aanwezig zijn in veel voedingsmiddelen. Dankzij het innovatieve pollenfilter is het nu mogelijk om de keuken en aangrenzende leefruimtes meer dan 99% pollenvrij te maken.

Afzuigkap met pollenfilter

De hele dag automatisch schone lucht

Steeds meer Bosch-afzuigkappen zijn connected en kunnen dus snel en eenvoudig bediend worden via een app of stembediening. De PerfectAir-sensor zorgt voor nog meer gebruiksgemak door de afzuigkracht automatisch aan te passen aan de luchtkwaliteit. En de afzuigkap met CleanAir Plus kan nu ook de luchtkwaliteit verbeteren voor mensen met allergieklachten. Dankzij een nieuwe samenwerking met sensortechnologiebedrijf NuWave werkt het pollenfilter samen met de Cair-sensor waardoor dag en nacht automatisch schone lucht gegarandeerd is. Het Cair-sensorstation, dat verkrijgbaar is bij verkooppunten, houdt de luchtkwaliteit in de woonkamer in de gaten en meet onder andere de temperatuur, luchtvochtigheid en de aanwezigheid van deeltjes of pollen in de lucht. Deze gegevens worden via wifi doorgegeven aan de Bosch-afzuigkap met HomeConnect. Bij een hoge concentratie pollen wordt de afzuigkap automatisch ingeschakeld of wordt het afzuigvermogen aangepast. Het Cair-sensorstation kan via de app en via stem bediend worden door gebruikers, die bijvoorbeeld ook de laatste meetresultaten kunnen opvragen.

Afzuigkap met pollenfilter Afzuigkap met pollenfilter

Afzuigbediening via kookplaat en perfecte verlichting

Gebruikers kunnen hun afzuigkap rechtstreeks bedienen vanaf de kookplaat, zonder dat ze hun ogen van de pannen hoeven te halen en zonder dat ze vette vingerafdrukken achterlaten op de kap. Zo wordt het wel heel eenvoudig om de elegante nieuwe wandafzuigkappen in de AccentLine Carbon Black te bedienen, die verkrijgbaar zijn met een verticale kap (DWF97RW61) en een diagonale kap (DWK98PS61). Beide zijn uitgerust met HomeConnect en kunnen optioneel worden bediend vanaf de eettafel of bank via de app – of zelfs nog gemakkelijker, via populaire spraakassistenten zoals Alexa. Dankzij hun minimalistische design vormen deze producten de perfecte aanvulling op de inbouwapparatuur van de Accent Line Carbon Black, de lijn die al verschillende prestigieuze designprijzen in de wacht sleepte. Ook op het gebied van lichtontwerp heeft de nieuwe afzuigkap iets bijzonders te bieden. De kleurtemperatuur kan met een simpele schuifregelaar via de HomeConnect-app worden aangepast tussen 2.700 en 5.000 kelvin, zodat de verlichting altijd perfect afgestemd is op de ruimte.

Meer informatie: Bosch Home Connect

Speak Your Mind

*