Arte Manifest

Sinds de oprichting in 1995 speelt Arte in op de groeiende vraag naar natuurstenen aanrechtbladen en daarna ook op andere materialen zoals composiet, marmer, keramiek, Dekton en Neolith. Inmiddels bestaat Arte Groep uit Arte in Keukens en Arte in Projecten. Voorbeelden van projecten zijn interieurs van restaurants en wastafels in hotels.

Arte Manifest

Arte is de aanjager voor positieve verandering in de gehele waardeketen, van groeve tot en met eindproduct. Bij alles wat het bedrijf doet, is er aandacht voor het milieu en het welzijn van alle mensen die bij de productie betrokken zijn. Het zit verankerd in het DNA van Arte.

Milieu ambities

Om eraan bij te dragen dat mensen ook in de toekomst van het leven kunnen blijven genieten, is er aandacht voor het milieu. Door via een jaarlijkse milieubarometer te monitoren en te kijken naar energiezuinige logistieke processen is de CO2 footprint van het bedrijf minimaal. Als eerste in de branche is Arte gecertificeerd op niveau 4 van de MVO-prestatieladder.

Mederwerker Arte

Sociale ambities

Arte draagt zorg voor het welzijn van haar medewerkers door intern opleidingsprogramma’s, duurzame inzetbaarheid en bevordering van een gezonde, vitale levensstijl. Met het Social Label project krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich te ontwikkelen met als doel uiteindelijk in te stromen in het reguliere arbeidsproces.

Arte Right To Education

Met het Arte Right To Education (A.R.T.E.) project werkt Arte met verschillende partijen samen om ervoor te zorgen dat kinderen een eerlijke kans krijgen op een betere toekomst. Het streven is om een ‘Child Labour Free Zone’ te creëren in de dorpen rondom de groeves. Het A.R.T.E.-project probeert in samenwerking met lokale mobilisers bewustwording te creëren bij gezinnen met kinderen, met als doel een mentaliteitsverandering. 

Arte wil met haar inspanningen een zo groot mogelijk positieve impact bereiken en bijdragen aan het welzijn voor iedereen die met het bedrijf te maken heeft, voor nu en toekomstige generaties.

Meer informatie: Arte

Speak Your Mind

*