Arte ondertekent TruStone initiatief

De Nederlandse en Vlaamse natuursteensector hebben in samenwerking met de overheid, vakbonden en ngo’s het ‘TruStone’ initiatief ondertekend op maandag 13 mei 2019. Arte maakt deel uit van dit initiatief en helpt mee om een verantwoorde productie en inkoop van natuursteen te bewerkstelligen.

Arte ondertekent TruStone initiatief

Het doel van TruStone

De natuursteensector in Nederland en België bestaat uit enkele honderden bedrijven. Met het inkopen en verwerken van natuursteen is vaak sprake van omstandigheden waarbij mensenrechten en arbeidsrechten worden geschonden. Met het TruStone initiatief werken bedrijven, brancheorganisaties, overheid, vakbonden en maatschappelijke organisaties samen om deze structurele problemen gezamenlijk aan te pakken. Het uiteindelijke doel is de bestrijding van kinderarbeid en gedwongen arbeid, en het verbeteren van de veiligheid en gezondheid op werkplekken.

Arte ondertekent TruStone initiatief

De rol van Arte

Financieel directeur van Arte, Niels van den Beucken, heeft de afgelopen jaren deelgenomen aan de onderhandelingen van het TruStone initiatief. Dit heeft hij samengedaan met het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van Minister Kaag. De onderhandelingen hebben plaatsgevonden onder voorzitterschap van de SER, verschillende vakbonden, brancheorganisaties en ngo’s waren hierbij betrokken. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en een duurzame en transparante ketenbenadering staat centraal in het beleid van Arte, het TruStone initiatief sluit hierbij aan.

Arte ondertekent TruStone initiatief

Gevolgen

De bedrijven en stakeholders die zijn aangesloten bij het initiatief helpen mee om zaken als kinderarbeid, lage lonen, slechte arbeidsomstandigheden en milieuvervuiling aan te pakken. Samen willen zij op zeven thema’s aan de slag, om concrete resultaten te bereiken binnen nu en vijf jaar. Gaandeweg wordt het aanbod van natuursteen steeds eerlijker en duurzamer.

Meer informatie: Arte

Speak Your Mind

*