Best of the Best voor de SieMatic SLX

SieMatic wordt algemeen beschouwd als de uitvinder van de greeploze keuken. Het is daarom bijna vanzelfsprekend dat de Duitse keukenmaker in zijn 90-jarig jubileumjaar een nieuwe interpretatie van deze tijdloze klassieker lanceert: de SieMatic SLX PURE. Het concept is wereldwijd door dealers én klanten met veel enthousiasme ontvangen. Maar dat is nog niet alles. De internationale jury van de ‘ICONIC AWARDS 2020: Innovative Interior’ besloot er zelfs een award voor uit te reiken: de “Best of Best”, in de categorie ‘Keuken & Huishouden’. De verkiezing, georganiseerd door de Duitse Rat für Formgebung, is gericht op alle bedrijven in de meubelbranche en het interieurontwerp. Volgens eigen verklaring is het doel van de Raad: “Het beste van alle disciplines van het interieurdesign ontdekken en eren.”

Best of the Best voor de SieMatic SLX

SLX Pure fascineert door belijning

De vijfkoppige jury onderbouwde zijn beslissing als volgt: “De SieMatic SLX PURE fascineert door zijn duidelijke lijnen en ruime proporties. Slim geïntegreerd licht laat het werkblad letterlijk zweven, wat de indruk van elegantie en hoge kwaliteit versterkt. Ook het vermelden waard zijn de verzonken greeplijsten, die als designelement het buitengewone ontwerp verder onderstrepen.”

Het is de perfecte omschrijving van de kern van de SLX PURE, die de integratie van keuken en woonruimte illustreert. Het ontwerp is zowel functioneel als esthetisch in balans, wat de SLX PURE net zozeer een keuken als een designobject maakt.

De complete SieMatic-keukentechnologie is verborgen achter elegante oppervlakken, geraffineerde proporties en transparante oppervlakken. Denk aan elementen die slechts 6,5 millimeter dun zijn, een slim interieur en volledig opnieuw ontworpen horizontaal en verticaal verzonken greeplijsten die voorzien zijn van geïntegreerde, individueel regelbare ledverlichting. De bijbehorende glasvitrines voegen lichtheid toe – met optisch zwevende laden en glazen deuren en zijwanden.

Best of the Best voor de SieMatic SLX    Best of the Best voor de SieMatic SLX

Geen keuken maar Lifestyle

Dit nieuwe keukenconcept maakt deel uit van de SieMatic-lifestyle PURE, die wordt gekenmerkt door zijn minimalistische en heldere ontwerp. SieMatic biedt in totaal drie lifestyles die individueel in iedere woonomgeving passen. De URBAN-lifestyle maakt een flexibele, losse planning met vrijstaande meubels mogelijk – zoals de bekroonde SieMatic 29, de herinterpretatie van het klassieke keukenbuffet. Kenmerkend voor de CLASSIC-lifestyle is de combinatie van traditionele en moderne designdetails. Dit is vooral zichtbaar in de creatieve mix van materialen met elementen van metaal en glas.

Best of the Best voor de SieMatic SLX

Bekroond design

De ICONIC AWARD 2020: Innovative Interior is de eerste prijs die de SieMatic SLX PURE wint. En dat is niet alles: de nominatie voor de Duitse Innovation Award 2020 is inmiddels al aangekondigd.

De ICONIC AWARD is onderdeel van een lange lijst ontwerpprijzen die SieMatic heeft gewonnen, zoals de ‘German Design Award 2016 in Gold’ voor de SieMatic 29 en de ‘German Design Award 2019’ voor de SieMatic PURE-lifestyle. En de volledige merkidentiteit van SieMatic is genomineerd voor de Duitse merkprijs 2020, die de keukenfabrikant in 2016 ‘in Gold’ ook al won.

Speak Your Mind

*