De afzuigkap die geen geluid maakt

De afzuigkap wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad in de keuken. Er is inmiddels al heel veel gesleuteld aan de vormgeving, want het apparaat hangt meestal in het zicht. Maar de grootste ergernis van afzuigkappen is toch wel het geluid dat ze produceren om hun werk goed te kunnen doen. Falmec zoekt voortdurend naar oplossingen en technologieën om het geluid van hun afzuigkappen te verminderen. Het resultaat is een afzuigkap die geen geluid maakt.

De afzuigkap die geen geluid maakt

Met de innovatieve NRS® technologie, heeft Falmec met succes een product gecreëerd dat hoge prestaties levert in de hedendaagse keuken. De getallen, wetenschappelijk onderbouwt als bewijs van de bereikte resultaten, geven aan dat deze afzuigkappen extreem stil zijn.

Het verschil wordt niet gevoeld, maar ervaren

Het systeem, ontwikkeld in samenwerking met laboratoria gespecialiseerd in de studie van de vloeistof dynamica, NRS (Noise Reduction System) heeft het mogelijk gemaakt dat Falmec een serie van ongelooflijk stille afzuigkappen kon ontwikkelen. Dit verbetert effectief de kwaliteit van het leven inde keuken. NRS-technologie stelt je in staat om te koken, werken, praten en naar muziek te luisteren zonder dat je last hebt van het typische geluid van de afzuigkap. Ondanks het lage geluidsniveau profiteer je van het beste afzuigvermogen.

De afzuigkap die geen geluid maakt

Onvoorstelbare stilte

In vergelijking met de huidige standaard afzuigkappen, is het geluidsniveau drastisch verminderd. Het bereikte voordeel in de keuken is buitengewoon. De ‘perceptie’ geluid volgt een logaritmische schaal: elke vermindering van 1 dB komt overeen met een vermindering van het waargenomen geluidsniveau met ongeveer 20%. Met andere woorden, voor elke afname van 3 dB wordt de geluidshinder gehalveerd.

High performance filter

Het NRS-systeem garandeert de beste resultaten bij het afzuigen van de kookdampen. Het systeem kan tevens gebruikt worden als recirculatie versie door het te combineren met het duurzame, regenereerbare koolstoffilter.

Technische kenmerken

  • Koolstoffilter was- en herbruikbaar 
  • 75% filter capaciteit 
  • Metalen grip 
  • Aluminium frame met binnen lagen 

Filter reactiveren

Was het high performance filter in de vaatwasser met een zacht reinigende zeep op een temperatuur net hoger dan 65°C. Het is beter om het filter apart te wassen, dus zonder serviesgoed, pannen en bestek. Na het wassen reactiveer je het filter door deze tien minuten op te warmen in de oven op 100°C.

Meer informatie: Falmec

Speak Your Mind

*