De boerderijkeuken

Marije Develing is Interieurontwerper en stylist bij Maison Belle en deelt haar passie voor wonen in de blogs van Keukenspecialisten.nl. Dit blog gaat over haar eigen droomhuis waarin ze een bijpassende boerderijkeuken creëerde.

“Een droom werd werkelijkheid. Vorig jaar vonden wij ons droomhuis: een vervallen boerderij die we helemaal naar eigen wens konden renoveren. De boerderij heeft een rijke historie en staat op een prachtige plek in de Veluwse bossen. Voor mij als interieurontwerper was dit natuurlijk een droomproject. Wij lieten de boerderij opnieuw opbouwen met behoud van het oude karakter. Zo kwamen de stalramen van vroeger weer terug in de woonkamer en zorgen de stoere, oude gebinten nog steeds voor het karakter van vroeger. De boerderij werd van binnen juist strak en modern afgewerkt. Ik kon binnen aan de slag op een blanco canvas.”

De boerderijkeuken

Interieur ontwerp

“Ik begon met het maken van het interieurontwerp. Toen dit op papier stond, ging ik verder met het ontwerp van de keuken. In het vorige huis, een oude arbeiderswoning, koos ik voor een witte keuken in landelijke stijl. In de boerderij wilde ik het anders. De woonkamer en keuken is hier één grote ruimte met heerlijk veel daglicht. Ik koos voor een strakke, donkere keuken. Zwart is stoer en tijdloos en zorgt voor een contrast in de landelijke boerderij.”

De boerderijkeuken

Keuken indeling

“Door de keuken precies tussen de gebinten te plaatsen is er voldoende ruimte voor een lang gedeelte aan de wand en een keukeneiland met bar. In het eiland zit het spoel gedeelte met handige kokendwaterkraan, ook de vaatwasser en de vriezer zitten hierin verwerkt. De bar is de favoriete plek in ons huis. Aan de bar drinken we koffie, maar wordt ook huiswerk gemaakt en aan het einde van de dag bijgepraat. Aan de overkant van de bar zit het kookgedeelte met een inductiekookplaat én stoomoven. De koelkast zit onder de oven, zodat de oven handig op ooghoogte zit.”

De boerderijkeuken

Keuken styling

“In deze keuken kan ik met styling heerlijk mijn gang gaan. De decoratie op het aanrecht wisselt nog wel eens. Houten elementen in de keuken, zoals broodplanken of een grote bak met vers fruit geven de keuken extra warmte en gezelligheid. Het bijpassende servies zet ik neer in de stalramen en de koffiekopjes op de koffiemachine. Een verse bos bloemen op het keukeneiland maakt de styling af.”

Het hele blog lezen

Speak Your Mind

*