De duurzame keuken, tips & tricks

Plan je een nieuwe keuken met nieuwe apparaten? Kijk dan ook naar de energieklasse. Goed nieuws: apparaten zijn de laatste jaren steeds zuiniger geworden. Naast de energieklasse loont het ook de functies van je nieuwe apparaten onder de loep te nemen. Op het gebied van ovens heeft NEFF bijvoorbeeld een functie die CircoTherm® heet. Hiermee kan je drie gerechten op drie niveaus tegelijk bereiden zonder dat geuren en smaken met elkaar vermengen. Het is dus geen probleem om tegelijkertijd chocolademuffins, groenten én een heerlijke zeebaars in je oven te bakken. Zo verminder je niet alleen de kooktijd, maar ook je elektriciteitsverbruik. Vergeet ten slotte niet het kiezen van de juiste verlichting: niet alleen om de perfecte sfeer te creëren, maar als mogelijkheid om nog energiezuiniger te zijn.

NEFF_20602084_sustainable-kitchen_ctm2_1800x1011

Waterverbruik

Wist je dat je water kan besparen door een mousseur te installeren in je kraan? Met de juiste huishoudelijke apparaten kan je je waterverbruik ook verminderen. Een NEFF-vaatwasser gebruikt bijvoorbeeld minder water dan wanneer je met de hand afwast (studie van Prof. Rainer Stamminger, Universiteit van Bonn, 2006). Je kan ook speciale ecoprogramma’s instellen waarmee je vaatwasser minder water en elektriciteit verbruikt.

NEFF_20619736_sustainable-kitchen_ctm3_1800x1011_v2

Planten

Kamerplanten maken van je huis een thuis, zeggen ze. Maar ze zijn niet alleen gezellig: planten reinigen ook de lucht binnen. Met een snelle zoekopdracht op internet ontdek je waar je in jouw buurt planten kunt vinden die de beste luchtzuiverende huisgenoten zullen zijn. Een andere manier om planten in huis te halen is door verse kruiden te kweken in je keuken. Ze blijven ook langer vers dan wanneer je losse kruiden in de supermarkt koopt. Een eigen kruidentuintje is niet alleen een handige, maar ook een milieuvriendelijke optie.

NEFF_20602088_sustainable-kitchen_ctm4_1800x1011

Meer informatie: NEFF

Speak Your Mind

*