De groene keuken

Voor de keuken kies je al snel een veilige kleur zoals (gebroken) wit, grijs en natureltinten. Kijk maar eens rond bij familie en vrienden. Jammer, want kleur kan heel veel doen voor een keuken. Het geeft net dat beetje extra sfeer en gezelligheid. Maar welke kleur moet je dan kiezen? Tja, dat is heel persoonlijk. Daarom geven wij jou een beetje kleurinspiratie.

De groene keuken

Deze keer kiezen wij voor de groene keuken. Waarom groen? Omdat groen een rustgevende kleur is, omdat groen heel veel nuances kent en omdat groen doet denken aan de natuur, aan verse groenten en frisse appels.

Groene fronten

De groene keuken

De groene keuken    De groene keukenAls je kiest voor groen in de keuken en een beetje lef hebt, kies je voor groene fronten. Zoals gezegd zijn er heel veel tinten groen, dus je kunt voor een heftige, harde kleur groen kiezen of voor een wat zachtere en frisse tint. Hoe dan ook, kies zorgvuldig en weloverwogen, want je keuken gaat gemiddeld twintig jaar mee!

Groen in de keuken als accentkleur

De groene keuken

De groene keuken     De groene keukenVind je groen wel mooi, maar mag het iets subtieler? Met groen als accentkleur is ook heel veel mogelijk. Een groene plank aan de wand, groene greeplijsten of dat ene kastje in zachtgroen zorgen net voor dat beetje kleur om je keuken een frisse uitstraling te geven. 

Groen keukenblad

De groene keuken

De groene keukenWaar je misschien minder snel aan denkt, maar wat zeker een overweging waard is, is een groen keukenblad. Keukenbladen zijn in heel veel materialen verkrijgbaar en in nog veel meer kleuren. Kies voor een composiet voor een stevige groene kleur of voor glas met een mooie groene gloed. En vind je het hele werkblad in groen een beetje heftig, dan is een groene opbouw als bar een optie. 

Keukenachterwand in groen

De groene keuken      De groene keuken

De groene keuken     De groene keukenEen keukenachterwand is een zeer in het oog springend onderdeel in de keuken. Zeker als je kiest voor een opvallende kleur als groen. Er zijn groene tegeltjes in allerlei tinten en formaten, maar ook een groene glasplaat is mogelijk. Of je verft de achterwand groen. Kies dan wel voor verfsoort die je makkelijk schoon kunt maken. 

Groene planten

De groene keuken

De groene keuken      Geheel in urban jungle stijl voeg je planten toe aan je keuken. Planten geven een ruimte kleur en sfeer. Heb je een mooie woonkeuken dan kun je helemaal losgaan. Zet een grote plant of kleine boom in een pot op de grond of vul een sidetable met diverse planten groot en klein. Heb je niet zoveel ruimte? Geen nood. Hoe klein je keuken ook is, er is altijd wel een klein plekje te vinden voor een plantje. Al is het maar een cactus op een plankje of een hangplantje bovenop een keukenkastje. Of hang een plantje in een emmertje aan een haak of rails aan de wand. Verticaal tuinieren is dé oplossing bij ruimtegebrek, want je hebt groen in je keuken en je houdt je keukenblad vrij om te werken. Planten hebben wel een beetje licht nodig, dus zet ze niet te donker.

Groene kruiden in je keukenlade

De groene keukenVerse kruiden zijn een must in de keuken van een ware foodie. Maar je moet er wel plaats voor hebben. Enkele studenten Industrieel Productontwerpen (IPO) uit Kortrijk in België gingen in zee met meubelbeslagexpert Blum. Samen ontwikkelden zij SKOF: een low-tech keukenlade waarin je kruiden en groenten kunt kweken.

Een kruidentuin binnenshuis is niet altijd even gemakkelijk gezegd als gedaan. De basilicum staat er wel eens treurig bij en ook de sla verpietert in menig huis. In de transparante keukenlade SKOF, waarin een kweekbak is verwerkt, krijgen je kruiden en groenten genoeg licht en warmte om te groeien.

Groen = duurzaam

De groene keukenBij de groene keuken kun je in plaats van aan de kleur ook denken aan duurzaamheid. Een duurzame keuken is gemaakt van materialen zoals bijvoorbeeld FSC-hout of bamboe. Ook in werkbladen kun je een duurzame keuze maken. En natuurlijk wordt een duurzame keuken voorzien van energiezuinige keukenapparatuur. Lees meer over de duurzame keuken.

 

Comments

  1. Ik heb een vraagje, welke kleur groen is de kleur in de blog over groene keukens op foto nummer 4?

    • De gebruikte foto is afkomstig van Pinterest

  2. Hallo,
    Kunt u mij svp vertellen waar keuken op foto te koop is?
    Alvast bedankt groet Ellen Bannink

Speak Your Mind

*