De ideale keuken begint bij de perfecte werkdriehoek

De keuken is een plek om samen te komen, de dag door te nemen en te genieten van heerlijke maaltijden. Kortom: het hart van jouw huis. Maar bovenal is het de plek waar iedere dag eten wordt bereid. In veel gevallen wordt er bij het uitzoeken van een nieuwe keuken vooral nagedacht over de hoeveelheid opbergruimte. Maar omdat de keuken echt een werkplek is, is een goede indeling nog belangrijker. De ideale keuken begint bij de perfecte werkdriehoek.

De ideale keuken begint bij de perfecte werkdriehoek

De werkdriehoek

Een keukenspecialist of keukenvakhandel helpt je bij het ontwerp van de keuken. Het is daarbij van belang dat de indeling van de keuken op de verschillende activiteiten wordt afgestemd. Zo voorkom je onnodig lopen en verplaatsen van spullen. De kookplaat, gootsteen en koelkast bepalen de afstand die je aflegt tijdens het koken. Samen worden deze elementen de werkdriehoek genoemd. Deze driehoek mag om gemaks- en veiligheidsredenen niet onderbroken worden, vooral de route tussen kookplaat en gootsteen niet.

Ergonomie in ieder keukenontwerp

De ideale keuken begint bij de perfecte werkdriehoekDe mogelijkheden bij het ontwerp van een keuken zijn vrijwel eindeloos. Afhankelijk van jouw woning is een L-vormige, U-vormige of parallelle keuken mogelijk. Of misschien kies je voor de moderne look van een kookeiland. Bij deze vormen valt de driehoek tussen kookplaat, gootsteen en koelkast eenvoudig op te meten. De loopafstand bereken je door de lengte van de zijden op te tellen. Bij een ergonomische keuken zal deze rond de 6 meter liggen. Maar wat te doen bij een I-vormige keuken? Ideaal voor kleinere ruimtes, echter het minst ergonomisch. Een keukenspecialist helpt je bij het kiezen van de beste keukenindeling, mét de juiste ergonomische afmetingen.

De juiste inbouwapparatuur

Naast de indeling bepaalt ook de inbouwapparatuur voor een groot deel het gebruiksplezier van jouw keuken. De perfecte plek om jouw oriëntatieproces te starten, is Inspiratiehuis 20|20. Bezoek de verschillende showrooms en beoordeel zelf het design, gebruiksgemak en de talloze mogelijkheden van de inbouwapparatuur. Bang dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Geen zorgen, er staan deskundige adviseurs klaar om advies op maat te geven. Kom vrijblijvend een keer langs of maak een afspraak.

Speak Your Mind

*