De keukenkraan als finishing touch!

Ideal Standard, al meer dan 100 jaar één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van sanitairproducten, biedt naast een compleet assortiment voor de badkamer en toilet ook een selectief assortiment aan keukenkranen. Want de keukenkraan als finishing touch maakt je keuken helemaal compleet.

De keukenkraan als finishing touch!

Veelgebruikte blikvanger

Keukenkranen zijn er in vele soorten en maten. De kraan is een echte blikvanger in de keuken. Bovendien ook nog eens één van de meest gebruikte onderdelen in de keuken. Er worden daarom hoge eisen aan gesteld en dus kan het nog knap lastig zijn om een keuze te maken. Wat valt er eigenlijk allemaal te kiezen aan een keukenmengkraan? Waar moet je op letten bij de aanschaf? Door het vele gebruik treedt er al snel slijtage of zelfs lekkage op als de kwaliteit niet goed is. Kies daarom eerder voor een merk dat al lang bestaat en waar onderdelen ook beter beschikbaar blijven.

De keukenkraan als finishing touch!

Gebruiksgemak en functionaliteit

Vervolgens zijn gebruiksgemak en de functionaliteit van een keukenkraan erg belangrijk. De hoogte en de vorm zijn daarvoor zeer bepalend. Kijk eerst naar de afmetingen van je gootsteen en ook de diepte. Daarmee kun je uitzoeken wat de beste hoogte van de keukenmengkraan en de uitloop is. Dat hangt overigens ook af van de gewenste toepassingen. Als je bijvoorbeeld regelmatig hoge pannen of emmers wil vullen onder de keukenkraan dan is een hoge uitloop aan te bevelen. Als dat niet zo belangrijk is, kun je misschien beter een wat lagere uitloop kiezen. Dat spettert minder en kan er natuurlijk ook heel fraai uitzien.

De keukenkraan als finishing touch!

Kraan met handdouche

Een handdouche aan de uitloop en een uittrekbare slang vergroten het gebruiksgemak en de mogelijkheden. Het is dan ook geen wonder dat je die vaak in professionele keukenomgevingen ziet. Tot slot is het design is voor veel mensen bijna even belangrijk als de functionaliteit. Natuurlijk ook wel logisch, want daarmee kan je een finishing touch geven aan een stijl die bij je past.

Meer informatie: Ideal Standard

Speak Your Mind

*