De lekkerste wijn drink je thuis

Na een lange (werk)dag kom je thuis tot rust. En wat is er lekkerder dan de dag te besluiten met een glas heerlijke wijn. Want de lekkerste wijn drink je thuis. Op de perfecte temperatuur. Niet iedereen heeft een wijnkelder en dat is voor velen ook niet te realiseren. Dat hoeft ook niet, want met een wijnklimaatkast bereik je dezelfde perfecte omstandigheden voor wijn. 

De lekkerste wijn drink je thuis

Er zijn twee soorten wijnklimaatkasten: de een is om wijn langdurig te bewaren, de ander om wijn serveer gereed te houden.

Wijnbewaarkoelkast

De wijnbewaarkoelkast biedt dezelfde klimatologische omstandigheden als een koele kelder. Binnen in de kast wordt de luchtvochtigheid constant op 70% gehouden. Actieve koolfilters regelen de toevoer van verse lucht en speciale dempers voorkomen dat de kostbare wijnvoorraad ook maar even trilt. Het zijn de optimale condities voor het lang bewaren van wijn. 

De lekkerste wijn drink je thuis

Wijnklimaatkast voor serveertemperatuur

Er zijn ook wijnklimaatkasten die de wijn op de juiste serveertemperatuur houden. Ideaal voor wijnliefhebbers die graag regelmatig van een glaasje willen genieten. Wijnklimaatkasten zijn veelal voorzien van enkele, van elkaar gescheiden en onafhankelijk van elkaar te regelen, temperatuurzones. Daardoor is het mogelijk om zowel rode als witte wijn tegelijk op de ideale temperatuur te bewaren en een ander gedeelte te gebruiken om de wijn langzaam op serveertemperatuur te laten komen. 

De lekkerste wijn drink je thuis

Je eigen wijnbar

De themakasten van Poggenpohl zijn volledig individueel samen te stellen vanuit een aantal basispakketten. Een van de mogelijkheden is een kast in te richten als je eigen wijnbar. Als een echte sommelier serveer je de perfect op temperatuur gebrachte wijn uit een van twee mogelijke wijnkasten. De kurketrekker en de glazen voor de witte of de rode wijn heb je in deze kast bij de hand. En wil je gezelschap liever iets sterkers? Ook whiskeyglazen en ijsklontjes liggen te wachten. Kortom: de juiste omlijsting voor een gezellig avondje met vrienden. 

Meer informatie: Poggenpohl

Comments

 1. Goedemorgen, waar kan ik deze wijnkast zien en wat is de prijs?

  • Goedemorgen Maryse,
   Deze wijnkoelkast is van Poggenpohl (vind een Poggenpohl studio), maar ook andere merken hebben wijnkoelkasten en wijnklimaatkasten in het assortiment:
   Siemens
   Gaggenau
   Boretti

   Wij zijn benieuwd waar jouw keuze op valt.
   Mvg, secretariaat

Speak Your Mind

*