Drie criteria bij de aanschaf van een nieuwe afzuigkap

De markt voor afzuigkappen is voortdurend in beweging. Uit onderzoek blijkt dat de moderne consument drie criteria bij de aanschaf van een nieuwe afzuigkap het belangrijkst vindt. Het ontwerp is de meest doorslaggevende factor voor de uiteindelijke keuze. Afhankelijk van de wens van de consument en de indeling van de keuken, moet het apparaat naadloos passen in de omgeving (of zelfs onzichtbaar zijn) of juist een echte blikvanger zijn. Eenvoudige reiniging staat ook hoog op het wensenlijstje. Niemand wil voortdurend zijn afzuigkap schoonmaken en oppoetsen en bij koken horen nu eenmaal kookdampen en spetters. Het geluidsniveau is de derde belangrijke overweging voor kopers. De tijd dat je jezelf amper kon verstaan als de afzuigkap aanstond, behoort allang tot het verleden. Toch vinden veel consumenten dat een huishoudapparaat ook weer niet te stil moet zijn.

Schone lucht en uiterst stil

Drie criteria bij de aanschaf van een nieuwe afzuigkap

De conventionele ‘box design’ afzuigkap blijft een van de meest populaire afzuigkapmodellen. De nieuwe modellen kunnen worden bevestigd aan de wand of bij een kookeiland aan het plafond. Het ontwerp van de afzuigkappen sluit perfect aan bij de overige keukenapparatuur uit de serie 4, 6 en 8, zowel in functionele als in esthetische zin. Een aantal van deze producten maakt deel uit van Bosch’ exclusieve accent line. Deze lijn onderscheidt zich door gebruiksvriendelijkheid, gecombineerd met innovatieve technologie en apparatuur. De accent line is alleen verkrijgbaar bij geselecteerde keukenspeciaalzaken en exclusieve keukenmontagebedrijven. Wat alle nieuwe afzuigkappen gemeen hebben, is dat ze geuren neutraliseren en – dankzij de EcoSilenceDrive-motor – zeer stil functioneren. De PerfectAir-sensor zorgt dat de zuigkracht altijd optimaal is. Sommige apparaten zijn ook uitgerust met Home Connect en kun je bedienen vanaf je smartphone en tablet of met je stem via een virtuele assistent. Je kunt er ook voor kiezen om deze modellen te bedienen via de kookplaat dankzij de functie CookConnect.

Plafondunits – voor bijzondere wensen

Drie criteria bij de aanschaf van een nieuwe afzuigkap

In sommige keukens is een schouwkap geen optie, bijvoorbeeld vanwege de indeling van de ruimte. Verder kunnen esthetische overwegingen een rol spelen, net als de wens om zoveel mogelijk vrije ruimte te hebben. Voor deze gevallen heeft Bosch de perfecte oplossing; vlakke afzuigkappen voor installatie in het plafond (geïntegreerde plafondunits). Deze ruimtebesparende oplossing is ideaal voor open keukens. De slanke modellen zijn uitgerust met een krachtige, stille motor en kunnen via de kookplaat of met de afstandsbediening eenvoudig worden bediend. Net als bij de andere modellen zorgt het CleanAir-filter voor een geurabsorptie van meer dan 90% in recirculatiewerking. De plafondunits zijn verkrijgbaar in een opvallende rvs en in een melkglas uitvoering. Een van de plafondunits maakt ook deel uit van de accent line (DRC99PS25).

Alleen zichtbaar tijdens gebruik

Drie criteria bij de aanschaf van een nieuwe afzuigkap

Een downdraft werkbladafzuiging kan een alternatief zijn voor een plafondunit. De Bosch serie 8 downdraft (DDD97BM69) is dé oplossing voor iedereen die vrij zicht wil hebben tijdens het koken om bijvoorbeeld ongestoord te kunnen praten met familie of gasten. Deze afzuigkap is bijna onzichtbaar geïntegreerd in de onderkast achter de kookplaat. Pas tijdens het koken komt hij tevoorschijn. Het systeem heeft een minimalistisch ontwerp en de perfecte hoogte om kookgeuren snel en efficiënt af te voeren, zonder het zicht te beperken. Een bijzonder voordeel van het nieuwe werkbladmodel is dat de motor gedraaid kan worden en in verschillende posities en zelfs op kleine afstand bevestigd kan worden. Dit maakt installatie in een kookeiland, in een werkblad voor een muur of in een hoek mogelijk. Daarnaast is dit systeem gemakkelijk te reinigen. Spetters en vetvlekken verwijder je met één veeg van het oppervlak, en het vetfilter kan gewoon in de vaatwasser (net als bij alle modellen).

Meer informatie: Bosch

Speak Your Mind

*