Een keukenblad met een goed gevoel

Dat het werkblad het meest gebruikte onderdeel van de keuken is wist je misschien wel. Maar weet je ook waar het blad wordt gemaakt en onder welke arbeidsomstandigheden? Als maatwerkleverancier van stenen (keuken)werkbladen bestrijdt Arte al jaren kinderarbeid en schuldslavernij in granietgroeves in India. India is één van de vijf grootste steenindustrieën in de wereld.

Een keukenblad met een goed gevoel

 

Arte Right To Education

Inmiddels is Arte gestart om ook buiten de groeves ‘child-labour-free zones’ te creëren met het Arte Right To Education project in India. Een project om de leefomstandigheden van kinderen in India te verbeteren met als hoofddoel zoveel mogelijk kinderen naar school te brengen. Hoe ze dit doen kun je lezen in hun blogs.

Stichting Arte Responsible Stone Foundation

Om de toekomst van het project Arte Right to Education en eventuele andere projecten te waarborgen, heeft Arte de stichting genaamd Arte Responsible Stone Foundation opgericht. Naast gedetailleerde informatie over het project kunnen mensen hier doneren. Alleen met goede funding kan het gebied verder worden uitgebreid. Hetgeen ook past binnen de lange termijnvisie van Arte om een zo groot mogelijke positieve impact te hebben op de gehele waardeketen van groeve tot eindproduct.

Waarom?

Waarom zou een leverancier van keukenbladen deze inspanningen leveren? Het antwoord op deze vraag is voor Arte eenvoudig: ze doen dit vanuit de overtuiging dat duurzaam ondernemen de toekomst is. Met de inspanningen wil het bedrijf een zo groot mogelijke positieve impact hebben op de gehele waardeketen. Het bedrijf wil de wereld een beetje beter achterlaten dan dat ze hem aantrof. Voor nu en toekomstige generaties. Het is voor hen de manier van zaken doen: changing the way of doing business.

Waarom is dit voor jou als consument relevant om te weten?

Steeds meer consumenten letten bij hun aankopen of die duurzaam zijn geproduceerd. Waaronder jij, want daarom lees je waarschijnlijk dit artikel. Ook jij wilt graag weten waar jouw blad vandaan komt en onder welke omstandigheden het blad is gemaakt. Eén ding is zeker: als je een Arte werkblad koopt dan kun je in ieder geval met een goed gevoel genieten van jouw werkblad.

Speak Your Mind

*