Enviroo de duurzame en besparende keuken

Enviroo keukens worden eerlijk en duurzaam geproduceerd uit zorgvuldig geselecteerde materialen en voorzien van energiezuinige apparaten.Duurzaamheid is inmiddels geen trend meer. Zowel consumenten als fabrikanten zijn op zoek naar besparingen en vinden dit in duurzame oplossingen en hebben de weg naar Enviroo keukens gevonden. We zien veel innovaties bij onze fabrikanten in inbouwapparatuur. De energielabeling op vaatwassers  is aangepast.  Zo haalden vaatwassers met A+++ een nieuw energielabel B of C. Miele en Bosch weten in 2022 alweer vaatwassers te maken die in het beste energielabel (A) vallen.

Enviroo_Model Leona

Ook de keukenfabrieken zetten in op zuinig en duurzaam produceren met het beperken en hergebruiken van zoveel mogelijk materialen. Inmiddels hebben 6 keukenfabrieken -waarmee Enviroo Keukens samenwerkt- het predicaat CO2 neutraal behaald.  Ook hier houdt de innovatie niet op. Op de laatste huisshow presenteerde S-Kitchens (by Sachsen Kúchen) een keuken met Linoleum fronten. Linoleum is zeer slijtvast en bestaat voor 97% uit natuurproducten. Het materiaal is daarom ook goed te recyclen.

Op het gebied van werkbladen wordt het Greengridz door onze partner Dekker Zevenhuizen steeds vaker als basis ingezet voor een werkblad. Hierdoor bespaar je ongeveer 60% CO2 uitstoot t.o.v. een multiplex blad. Het is al in meer dan 100 kleuren en designs te verkrijgen. Ook het populaire Fenix materiaal met zijn ultramatte uitstraling en zijdezachte touch is op een Greengridz basis te verkrijgen bij Enviroo keukens. Daarnaast wordt er op dit moment volop getest met een nieuw biocomposiet werkblad wat gemaakt is van natuursteen met gerecycled PET afval als bindmiddel: dus zonder gevaarlijke chemicaliën en 100% recyclebaar. Kortom ook op het gebied van keukens wordt volop ingezet op duurzaamheid en besparing. Enviroo keukens is het concept voor duurzame keukens van DER KREIS Nederland.
Neem bij interesse contact op met: DER KREIS

Speak Your Mind

*