Era spoelbak en kraan met Zwitserse precisie

Op Batibouw 2018 lanceerde de Zwitserse groep Franke het concept Era van haar nieuwste topmerk KWC. Era combineert een roestvrijstalen spoelbak met stijlvolle accessoires en een elegante keukenkraan. Het nieuwste concept illustreert de Perfect Together-filosofie van KWC treffend: de spoelbak, de bijbehorende accessoires en het kraanwerk vormen één geheel, zowel op het vlak van gebruikscomfort als design.

Era spoelbak en kraan met Zwitserse precisie

Eén spoelbak

Met één vierkante (40 x 40 cm) of rechthoekige (54 x 40 cm, 72 x 40 cm en 34 x 40 cm) ingebouwde spoelbak zonder afdruipvlak verschilt Era zichtbaar van een klassieke spoeltafel. En daar is een goede reden voor. De gewone vaat zoals borden, glazen en bestek stoppen we in de vaatwasmachine. De grote stukken blijven over om met de hand af te wassen. Waar we behoefte aan hebben is één spoelbak die voldoende plaats biedt om grote potten en pannen, ovenbakplaten, vleesplanken, braadsledes, wokpannen, kortom alles wat niet de vaatwasmachine ingaat, comfortabel af te wassen.

Doorlopende lijn

Kenmerkend voor de spoelbak Era is de minimale inbouwrand met een satijnlook. De satijnlook herken je ook bij de kraan, de drukknop en de zeepverdeler van dit concept. Dankzij de inbouwrand van nauwelijks 4 mm kunnen de spoelbakken piekfijn en quasi naadloos ingewerkt worden in het werkblad. Dat zorgt niet alleen voor een elegante en doorlopende lijn. Doordat er zich tussen het werkblad en de spoeltafel geen opstaande randen bevinden, krijgen vuildeeltjes geen kans en is alles sneller en gemakkelijker gereinigd. Naast de minimale inbouwrand versterken ook de no-nonsense uitstraling van roestvrij staal en de onzichtbaar weggewerkte overloopfunctie het minimalistische design van de spoelbakken.

Automatische lediging

De Era spoelbakken zijn uitgerust met een automatische ledigingsfunctie die je bedient via de drukknop die zich op het werkblad naast de kraan bevindt. Met een druk op de knop loopt het water in de spoelbak weg zonder dat je met je handen het (vieze) afwassop in moet.

Era spoelbak en kraan met Zwitserse precisie

Roestvrij staal en teak

Door gebruik te maken van de drie handige en flexibel inzetbare accessoires die bij Era horen, maak je het voorbereidende keukenwerk gemakkelijker. De combinatie van roestvrij staal en massief teakhout geeft de accessoires extra cachet.

De massieve teakhouten snijplank schuift in de spoelbak. Je kan ze ook naast de spoelbak gebruiken. Met de snijplank en het geperforeerde roestvrijstalen afdruipbakje met teakhouten zijkanten samen, is groenten snijden kinderspel: op de snijplank snij je de groenten fijn en met één beweging schuif je de stukken in het afdruipbakje om ze te spoelen. Van het bakje kunnen de groenten meteen in de pan. Eenmaal gekookt giet je de groenten rechtstreeks af in het afdruipbakje. Handig en het bespaart je extra vaatwerk. Het afdruipbakje dat in de spoelbak past, is ook ideaal om gekookte pasta rechtstreeks in af te gieten of om diepgevroren voedsel te laten ontdooien.

De oprolbare afdruipmat vervaardigd van roestvrijstalen staafjes die met zwarte silicone met elkaar verbonden zijn, is nog zo’n handig accessoire. Uitgerold gebruik je de afdruipmat op of naast de spoelbak als afdruiprooster, als extra werkvlak bovenop de spoelbak of als onderzetter voor (hete) potten en pannen. Opgerold neemt de afdruipmat nauwelijks plaats in beslag.

KWC ERA bedienknop

Bedieningshendel op werkblad

Wat onmiddellijk opvalt aan de Era kraan is het slanke kraanlichaam zonder bedieningshendel en de ultrafijne speciale Gravity-kraanuitloop met een diameter van nauwelijks 18 mm. In tegenstelling tot een klassieke keukenkraan waar de bedieningshendel aan de kraan vast zit, staan bij deze kranen zowel de bedieningshendel als de zeepverdeler op het werkblad, los van het kraanlichaam.

De zeepverdeler vul je gemakkelijk bij zonder demonteren. De zwenkbare keukenkranen zijn verkrijgbaar in vier modellen: van gebogen tot afgerond hoekig en met of zonder uittrekbare uitloop.

Conceptfilosofie

KWC maakt sinds kort deel uit van de groep Franke. Kenmerkend voor dit Zwitserse topmerk zijn de conceptmatige ontwerpen waarin vorm en functie elkaar versterken. De diverse producten spreken een krachtige vormentaal, zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen en verfijnd afgewerkt tot in de kleinste details. Het zal niet verbazen dat de ontwerpen van KWC in de smaak vallen van architecten, interieurontwerpers en iedereen met een voorliefde voor pure lijnen.

Meer informatie: KWC by Franke

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*