Fornuizen van Boretti

Het fornuis is in veel keukens de eyecatcher– talloze culinaire creaties vinden hier dan ook hun oorsprong. Naast de functionele eigenschappen geeft het uiterlijk dan ook vaak de doorslag bij de aankoop. Klassiek en robuust, professioneel rvs, mat antraciet of glanzend zwart: er zijn fornuizen voor iedere smaak. Behalve het uiterlijk spelen de volgende overwegingen een rol bij de keuze:

Boretti_CRI915MAT_Img_MooPho_FrontButtons

Het formaat

De meest gebruikelijke breedte een fornuis is 90 cm. Dat is een prettige breedte om aan te werken en zo’n fornuis past in vrijwel elke keuken. Voor kleine keukens of kleine huishoudens zijn er fornuizen van 60 cm breed. En wie graag uitgebreid kookt voor veel personen, kan zijn of haar keus laten vallen op een fornuis van 120 cm met meer zones, meer branders en een grote oven.

Gas of inductie

De belangrijkste functionele overweging is hoe jij wil koken: op gas of op inductie. Beide hebben hun voors en tegens. Gas is voor de meesten onder ons wat we gewend zijn, en het is de een goede energiebron voor bereidingen als wokken op hoog vuur en sudderen op laag vuur. Ga je voor elektrisch, dan is inductie verreweg de beste keuze. Inductie koken is energiezuinig, verwarmt snel en heeft ook nog andere voordelen, die steeds meer liefhebbers voor deze manier van koken laten kiezen.

BB_13_Boretti_Toscana_CFBG901OW

Van oorsprong is Boretti gestart met het verkopen van fornuizen, waarvan de eerste in 1995 werd geproduceerd. Dit werd een enorm succes. Na de fornuizen breidde Boretti uit met in- en outdoor keukenproducten. Om de beleving compleet te maken werd ook een breed scala aan culinaire accessoires ontwikkeld. Zo weet Boretti met haar producten elk gerecht, elke espresso of elke aperitivo een Italiaans tintje te geven. Boretti creëert hiermee de perfecte Italiaanse lifestyle om al uw gastronomische wensen uit te laten komen.

Meer informatie: Boretti

Speak Your Mind

*