Greenpanel is een duurzaam keukenblad dat altijd past

Greenpanel is een innovatief basismateriaal voor keukenbladen met een duurzaam karakter. Dit watervaste materiaal is namelijk FSC-gecertificeerd en laat een kleinere ecologische voetafdruk achter dan het gebruikelijke multiplex. Toch betaal je er niet méér, maar zelfs minder voor dan voor de gangbare basismaterialen. Bovendien kan het met vele kleuren afgewerkt worden. Een duurzaam keukenblad past dus in elke keuken.

Greenpanel is een duurzaam keukenblad

Afwerking met Toplaminaat en DecorTop

Greenpanel is niet alleen duurzaam, maar ook functioneel in het gebruik. De bovenkant wordt afgewerkt met het veelzijdige TopLaminaat. Dat is eenvoudig te reinigen en je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren. Vanaf 2018 kan Greenpanel ook met DecorTop afgewerkt worden. De mooie, voelbare structuur heeft de uitstraling van echt hout of steen.

Materiaaleigenschappen van Greenpanel

Greenpanel wordt gemaakt van een hdf basispaneel met een 4 mm dik boven en onderblad en een raster van 3 mm. De celstructuur wordt gehecht met een milieuvriendelijke PVAc D3-lijm en beide lange zijdes zijn ingelegd. Het blad heeft dezelfde eigenschappen als multiplex en is dus perfect voor een keukenblad.

  • Greenpanel is groen! Greenpanel heeft niet alleen een kleinere ecologische voetafdruk; het heeft ook tal van andere groene eigenschappen. Het productieproces bijvoorbeeld is ook groen.
  • Kleine ecologische voetafdruk . Greenpanel draagt het FSC-keurmerk Je hebt dus de garantie dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
  • CARB2-gecertificeerd . Greenpanel voldoet aan de strenge normen voor samengestelde houtproducten van de California Air Resources Board (CARB). Dat betekent dat de emissie van formaldehyde binnen de vastgestelde grenzen blijft (namelijk minder dan 0,08 ppm). Greenpanel is een van de eerste plaatmaterialen die aan deze hoge eisen voldoet.
  • Ecologische voetafdruk. Voor de productie van Greenpanel zijn minder grondstoffen nodig dan voor die van traditionele plaatmaterialen. Dat maakt zijn ecologische voetafdruk relatief klein.
  • Minder CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot bij de productie is 60% lager dan bij multiplex.
  • Recyclebaar. Greenpanel kan 100% worden hergebruikt.
  • Biologisch afbreekbaar. Het plaatmateriaal is volledig biologisch afbreekbaar. De gebruikte PVAc B3-lijm is milieuvriendelijk!
  • Zuinig qua transport. Omdat Greenpanel licht is, vraagt het transport minder brandstof, wat de CO2-uitstoot verder reduceert.

Meer informatie: Greenpanel

Speak Your Mind

*