Groen in de keuken

In deze drukke tijden halen we graag een stukje uit de natuur in huis. De kleur groen werkt rustgevend en planten in huis zorgen voor een gelukkiger gevoel en meer zuurstof binnen. Een botanische keuken is helemaal 2020, dus kies in je keuken voor groene planten, natuurlijke materialen en accessoires in groentinten.

Groen in de keuken

Recept voor de botanische keuken

Voor de Keukenspecialisten.nl blog ging Marije Develing van Maisonbelle aan de slag met een botanische keuken-styling in de prachtige showroom van VAN DIESSEN KEUKENS. De keuken heeft een moderne uitstraling met de zwarte fronten en het marmer patroon op het blad. Een groot voordeel van deze keuken is de goede indeling en rustige basis waardoor je je eigen stijl kunt aanbrengen in de styling. Zo pas je de keuken aan naar waar je behoefte aan hebt en heb je er lang plezier van. Behang op een enkele wand doet veel en is ook leuk om eens te veranderen. Hier is een groen behang met slangenprint toegepast.

 Groen in de keuken

Kamerplanten

Hangplanten zijn in de keuken ideaal omdat ze niet zo in de weg staan. Hangplanten aan het plafond, voor een raampartij of zet een plant op de keukenplank en laat hem nonchalant naar beneden hangen. Kruidenplanten zijn mooi om te zien en heerlijk om tijdens het koken te gebruiken. Is je keuken erg donker of heb je gewoon geen groene vingers? Dan zijn een paar kunstplanten de uitkomst, ze fleuren je keuken helemaal op.

 Groen in de keuken    Groen in de keuken

Natuurlijke materialen

Om deze keuken gezelliger te maken, koos ik ervoor om te stylen met het handgemaakte servies van Dassie Artisan. Deze producten worden handgemaakt waardoor er bijzondere vormen en kleuren in ontstaan. De look van marmer en natuursteen zorgen voor een chique uitstraling van je keuken. Combineer dat met groen en de natuurtinten komen nog mooier uit.

 Groen in de keuken

Stylingtips

Ben je nu nog niet in de gelegenheid om een volledig, nieuwe keuken aan te schaffen? Denk er dan eens over na om deze materialen in je keukenstyling te gebruiken. Laat je inspireren door de BLOGS, FACEBOOK berichten of INSTAGRAM. Probeer het eens uit: haal alles van het aanrecht en schuif her en der eens met accessoires. Kijk op de geselecteerde foto’s hoe het neergezet is en doe dat eens na. Zo zie je wat er gebeurt als je er nieuwe aandacht aan geeft en tover je je keuken met een paar aanpassingen om in een groen oase.

Speak Your Mind

*