Hot in the kitchen!

Keukenbladen zijn er in diverse materialen en kleuren. Of het nu gaat om graniet, composiet, keramiek, glas of Dekton. Bijzonder hot in the kitchen zijn de keukenbladen met een marmer- of betonlook. Ook het kookeiland blijft ongekend populair. Kortom; de keuze is reuze! Arte maakt je graag wegwijs in deze concrete jungle.

Authentiek marmer en beton

Marmer dat regelrecht uit de natuur komt, of beton dat gemaakt is van speciaal cement is uniek, mooi en stijlvol. Echter, voor beide materialen geldt dat ze poreus en gevoelig zijn voor zuren. Hierdoor kunnen er makkelijk vlekken en kringen op het materiaal ontstaan. Ook vereist het keukenblad regelmatig onderhoud.

Hot in the kitchen!

Het alternatief: de marmer- en beton look bladen

Wilt u wél de uitstraling van een marmer of betonnen keukenblad, maar niet de nadelen als vlekken en kringen in het blad? Dan zijn er prima alternatieven. Helemaal hot op dit moment zijn de marmer- en beton look bladen. De technologische vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat de looks nagemaakt kunnen worden. Zo zijn de marmer-en beton looks tegenwoordig verkrijgbaar in keramiek, Dekton en composiet. 

Een paar voorbeelden

Ook Arte heeft diverse materialen met marmer- en betonlooks in haar assortiment, zoals de Neolith Estatuario E-01. Een wit keukenblad met lichte, grijze ader. Nauwelijks van echt marmer te onderscheiden. Maar ook de Dekton Strato is een echte beton look-a-like. Toch meer fan van composiet? Dan is de Conreto light of Concreto Dark uit het composietprogramma van Arte een prima alternatief voor beton. Wist u overigens dat de meeste marmerkleuren nog een voordeel hebben? De aderstructuur loopt van blad tot blad door, ook op de zijkanten. Voor een extra harmonieus geheel. 

Hot in the kitchen!

Welk blad moet ik nu kiezen?

Weet u niet welk blad het beste bij u past? Dan kunt u altijd de online keukenbladen selector raadplegen. De keukenbladen selector werkt als volgt: u geeft aan welke kleur/stijl u mooi vindt (bijvoorbeeld betonlook), welke eigenschappen het blad moet hebben (bijv. krasbestendig) en eventueel een voorkeur voor een materiaalsoort (bijv. composiet). Middels het invoeren van deze wensen rollen er vanzelf een aantal matches uit. Handig! 

Je 2017 keuken look compleet maken?

Naast de marmer- en betonlook is het kookeiland nog steeds populair. Een kookeiland valt op door de luxe uitstraling en zorgt voor een gezellige, huiselijke sfeer. Een kookeiland is niet alleen een plek waar eten wordt bereid, het is ook een ontmoetingsplek. Niet onbelangrijk: een kookeiland biedt opbergruimte en daar zijn waar wij Nederlanders dol op.

Speak Your Mind

*