Hygiëne in de keuken met Selsiuz

De keukenkraan speelt de hoofdrol in een hygiënische keuken. Had je ooit gedacht dat handen wassen een trending topic zou worden? Dat komt doordat experts benadrukken dat je juist in deze periode vaak, lang en grondig je handen moet wassen. Dat doen we vooral thuis: in de badkamer, het toilet, maar vooral in de keuken. Daarmee komt de keukenkraan terecht in de spotlights staan.

Hygiëne in de keuken met Selsiuz

Slechte handhygiëne grote boosdoener

Regelmatig en goed handen wassen is een van de belangrijkste manieren om verspreiding van ziektes te voorkomen. Dat is niet alleen nu van belang, maar ook voor de verspreiding van een ‘gewoon’ griepvirus. Wetenschappers denken dat ongewassen handen goed zijn voor 80 procent van alle voorkomende infecties. Zeker in deze periode is het raadzaam om je hier extra van bewust te zijn.

Zingen onder de keukenkraan

Volgens de richtlijnen van het RIVM moet je twintig seconden wassen om je handen goed schoon te krijgen. Nu kun je in je hoofd meetellen, maar er zijn ook liedjes waarvan het refrein precies lang genoeg duurt om je handen schoon te krijgen. Voor de liefhebber is ook een flink aantal songfestivalliedjes hiervoor geschikt zoals Vrede van Ruth Jacott (duur: 21 seconden) en de gouweouwe Ding a Dong van Teach-In (duur: 18 seconden).

Ontsmetten met kokend water

Naast het handen wassen heeft de keukenkraan nog een andere belangrijke functie. Tenminste, als je een kokend waterkraan hebt. Want met kokend water uit een kokend waterkraan zoals Selsiuz desinfecteer je in een handomdraai je snijplanken. Het goed reinigen van snijplanken is essentieel voor een hygiënische keuken en het voorkomen van voedselbesmetting.

En vergeet ook je spoelbak niet. Binnen je keuken is de spoelbak een van de belangrijkste onderdelen. Niet de meest opvallende, maar wel een element dat je (net als de keukenkraan) de hele dag door gebruikt. Om je handen te wassen of de afwas te doen. Maar ook om groente af te spoelen of pannen af te gieten. Dus wil je ook daar maximale hygiëne. Spoel daarom regelmatig je spoelbak met kokend water en laat niets erin achter.

Bron: Magazine Kookpunt 3 van Selsiuz

Speak Your Mind

*