IFA 2023

Electrolux Group zet water en energiebesparing in de schijnwerpers met AEG EcoLine

De wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten Electrolux Group – onder het topmerk AEG – presenteert op IFA 2023 voor het eerst zijn meest zuinige modellen: de AEG EcoLine. AEG EcoLine is een speciale selectie van de meest energiezuinige apparaten van het bedrijf, die alle belangrijke productcategorieën omvat en zowel in de winkel als online wordt gepresenteerd. Het doel is om consumenten te helpen de impact op het klimaat te verminderen en tegelijkertijd hoogwaardige prestaties te leveren. De duurzame selectie van apparaten uit de huidige AEG en Electrolux portfolio, evenals de nieuwe AEG SaphirMatt inductiekookplaat met krasbestendig glas, zal worden onthuld op IFA 2023 in Berlijn van 1 tot 5 september 

AEG EcoLine_KV Tumble_Dryer

Uit de wetenschappelijk onderbouwde inzichten van AEG en de evaluaties van de levenscyclus van apparaten blijkt dat ca. 85%1 van de globale klimaatimpact van huishoudelijke apparatuur samenhangt met het gebruik ervan. Daarom zijn alle AEG EcoLine modellen gemaakt voor een moeiteloos dagelijks gebruik in de meest efficiënte modus en met de beste energiescores die het merk te bieden heeft.

“Technologische innovatie vormt de kern van elk model binnen AEG EcoLine met functies die zijn ontworpen om het leven van consumenten aangenamer te maken en het tegelijkertijd gemakkelijk te maken om duurzamere keuzes te maken. Grondstofefficiëntie en prestaties zonder compromissen is wat consumenten willen en dat is wat AEG EcoLine levert,” zegt Chris Braam, CEO Europe Electrolux Group.

“We hebben IFA 2023 gekozen om de AEG EcoLine selectie aan een internationaal publiek te presenteren vanwege de belangrijke rol die IFA speelt bij het onder de aandacht brengen van innovatie. AEG EcoLine is een belangrijke stap voorwaarts in het laten opvallen van zuinige modellen wanneer mensen op zoek zijn naar een apparaat in de winkel of online, en we kijken er erg naar uit om het te laten zien aan onze handelspartners en consumenten in Berlijn,” voegt Braam toe.

AEG EcoLine_KV Kitchen Range

Beter dan de beste A-klasse

Het nieuwe AEG EcoLine assortiment omvat alle belangrijke productcategorieën en voldoet daarmee aan de behoeften van alle huishoudelijke apparaten.

  • In de categorie wassen en drogen toont AEG EcoLine-wasmachines met een energiescore die de beste A- scores op de markt overtreft, plus besparende functies zoals AutoDose, waarmee de machine minder wasmiddel verbruikt, en PowerClean, een programma dat efficiënt reinigt op 30°C en 30% energie bespaart2.
  • AEG EcoLine wasdrogers met warmtepomptechnologie besparen tot 68% meer energie dan traditionele wasdrogers3.
  • AEG EcoLine ovens behouden mineralen en vitaminen terwijl ze tot 20% minder energie verbruiken bij het koken met stoom4, en de stoomreinigingsfunctie bespaart tot 95% energie ten opzichte van pyro reinigen5.
  • De nieuwe AEG 7000 snoerloze stofzuiger is gemaakt van minimaal 60% gerecycled plastic en kan bij gebruik van de automodus tot 47% energie besparen en de gebruiksduur verlengen6.

Andere apparaten die deel uitmaken van de AEG EcoLine zijn kookplaten, afzuigkappen, vaatwassers, vrijstaande fornuizen en luchtreinigers.

Meer informatie: AEG

Speak Your Mind

*