Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigmodule

Open keukens zijn al jarenlang een trend. De kookplaat vormt hierin het hart van alle activiteit en is meestal geïntegreerd in een kookeiland of werkblad dat zicht biedt op de hele ruimte. De kok wil niet vanaf de zijlijn toekijken, maar juist deelnemen aan de actie en overzicht houden op de woonkamer om zonder belemmeringen te kunnen praten met gezinsleden of vrienden. Een grote afzuigkap zou dit allemaal in de weg staan. Bosch, specialist op het gebied van huishoudelijke apparatuur, biedt een praktische oplossing voor dit probleem: de nieuwe Serie 8 inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigmodule. Hij combineert hoogstaande, sensor gestuurde ventilatietechnologie met moderne FlexInductie en geavanceerde kook- en baksensoren. Deze kookplaat gaat onopvallend en elegant op in elk keukeninterieur. Dat zorgt niet alleen voor nieuwe perspectieven op koken, maar ook op keukeninrichting. Dit is een hoogwaardig alternatief voor de afzuigkap op ooghoogte in alle type keukens, vooral als het ontwerp van de keuken zo strak mogelijk moet zijn. 

Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigmodule

Inductie-expertise gecombineerd met geavanceerde sensortechnologie

Bosch heeft het apparaat uitgerust met een unieke reeks technische kwaliteiten zodat gebruikers geen genoegen hoeven te nemen met mindere prestaties. Zo zorgen de PerfectCook- en PerfectFry-sensoren ervoor dat gerechten tot in perfectie worden bereid. Daarbij kan de kok te allen tijde zelf bepalen op welke FlexInductie platen de pannen komen te staan. De afzuigmodule bevindt zich in het midden, tussen de twee kookzones: precies waar de meeste stoom ontstaat. Het systeem zuigt de stoom op, filtert de etensluchtjes en vetdeeltjes eruit en laat de schone lucht rustig de ruimte in circuleren via de uitlaat in de kast. Bij de variant met de uitlaatpijp is de lucht ook direct naar buiten te leiden. 

Volautomatische afstelling

Dankzij deze nieuwe oplossing van Bosch hoeven gebruikers bovendien de zuigkracht niet meer handmatig te veranderen. De PerfectAir-sensor zorgt er namelijk voor dat het afzuigsysteem, bij zowel normaal als intensief gebruik, in de optimale stand staat door de hoeveelheid stoom te meten en de zuigkracht daarop af te stemmen. Dankzij de combinatie van het uitvoerig geteste CleanAir-recirculatiefilter en de EcoSilenceDrive-motor, die lage frictie heeft, vermindert dit apparaat snel, effectief en geruisloos alle ongewenste geurtjes. Zelfs complexe moleculaire geurstructuren, die bijvoorbeeld ontstaan bij de bereiding van vis, breekt het CleanAir-filtersysteem zonder problemen af. 

Compromisloos koken en leven

De nieuwe kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem is een ware blikvanger. Het design is zelfs beloond met een Red Dot Product Design Award 2016. Met de DirectSelect Premium-bedieningsconsole zijn alle functies – van de ventilatie tot de temperatuur van de kookplaat, en van de sensorsystemen tot de PowerBoost-functie – direct te selecteren. Bovendien is de kookplaat zeer eenvoudig schoon te maken. Ten eerste zorgen de PerfectFry- en PerfectCook-sensoren ervoor dat eten vrijwel nooit meer spettert of overkookt. Ten tweede verbranden etensresten niet meer op het keramische glas dankzij de inductietechnologie. Dit betekent dat alles met één veeg van een doek weer schoon is. Tot slot is ook het afzuigsysteem eenvoudig te reinigen dankzij het uitneembare vetfilter en de vaatwasmachinebestendige lekbak. Deze innovatieve kookplaat is verkrijgbaar met vlakke afwerking of met een decoratief Comfort-profiel. Ontspannen koken met overheerlijke resultaten is vanaf nu de standaard. 

Meer informatie: Bosch

Speak Your Mind

*