Inductiekookplaat met kerntemperatuurmeter wint iF design award

De AEG SensePro inductiekookplaat met kerntemperatuurmeter wint iF design award. AEG’s meest geavanceerde inductiekookplaat wordt geleverd met ‘s werelds eerste draadloze en batterijloze kerntemperatuurmeter. Jouw assistent om de perfecte gerechten te bereiden.

Inductiekookplaat met kerntemperatuurmeter wint iF design award

Tot op de graad nauwkeurig

AEG SensePro inductiekookplaat meet de kerntemperatuur tot op de graad nauwkeurig. Dit zorgt voor fantastische resultaten ongeacht de kooktechniek of het gerecht. Van het koken van aardappelen tot het bakken van een steak; rauw, medium of doorbakken of zelfs sous-vide bereid op de plaat. Door middel van het intuïtieve TFT-scherm begeleidt de kookplaat het hele proces. Selecteer eenvoudig welk gerecht er bereid moet worden en de kookplaat zal een signaal geven wanneer de kerntemperatuur is bereikt.

Inductiekookplaat met kerntemperatuurmeter wint iF design award

Zonder draad of batterij

Dankzij de kerntemperatuurmeter weet de AEG SensePro kookplaat op ieder moment de exacte temperatuur van het gerecht wat bereid wordt. Deze is voorzien van kristallen die uitzetten en inkrimpen door temperatuurveranderingen. Hiermee wordt een magnetisch veld gecreëerd wat opgevangen wordt door een antenne in de kookplaat. Een bijkomend voordeel is dat de kerntemperatuurmeter hierdoor draadloos is, nooit opgeladen hoeft te worden en niet voorzien is van kwetsbare elektronica.

Inductiekookplaat met kerntemperatuurmeter wint iF design award

Restaurantwaardig koken

“Professionele chefs gebruiken regelmatig sensoren om te weten wanneer de correcte kerntemperatuur is bereikt”, geeft Jelena Radic aan, Product Marketing Manager Kitchen, Major Appliances, EMEA Electrolux. “Met de SensePro inductiekookplaat zijn restaurantwaardige gerechten nu ook gewoon thuis te bereiden. Onze geavanceerde sensorgestuurde technologie, geeft het zelfvertrouwen en de begeleiding die nodig is om elk gerecht succesvol te bereiden. En we zijn nog het meest enthousiast over de mogelijkheden om sous vide gerechten te bereiden op de kookplaat. Hiervoor was dit alleen mogelijk met de SteamPro stoomovens van AEG en nu kunnen we nu dezelfde ervaring aanbieden met onze nieuwste inductiekookplaat.”

Pan cadeau

Naast de kerntemperatuurmeter wordt de SensePro geleverd met royale 9 liter pan (Ø 24 cm) t.w.v. € 199,- euro, zodat ook sous vide bereidingen een fluitje van een cent worden.

Meer informatie: AEG

Speak Your Mind

*