Keramisch keukenblad geïnspireerd op Carrara marmer

Carrara is een plaats in de Italiaanse streek Toscane. Deze plaats is bekend door de enorme hoeveelheid marmergroeven, die bijna vlekkeloos marmer voortbrengen. Carrara marmer wordt wel het witte goud van Toscane genoemd. Arte heeft haar collectie uitgebreid met een keramisch keukenblad geïnspireerd op Carrara marmer. De nieuwe kleur Blanco Carrara is vanaf april beschikbaar.

Keramisch keukenblad geïnspireerd op Carrara marmer

Eerste keramische Carrara-look

De Romeinen waren al verzot op Carrara marmer. Voornamelijk omdat de marmer doorgaans weinig onzuiverheden en subtiele aders bevat. Wat resulteert in een stijlvol, maar rustig geheel. Toch was het Carrara marmer een tijdje uit beeld in keukenland, behalve onder de echte liefhebbers. Tot vandaag. De marmerlook is niet meer weg te denken uit onze interieurs. Door de komst van nieuwe technieken, zoals de bewerking van keramiek, kunnen we de schoonheid van de Carrara weer in huis halen.

Blanco Carrara van Neolith

Geïnspireerd op het echte Carrara marmer uit Italië, is de Blanco Carrara de nieuwe marmerlook van Neolith TheSize. De ontwerpers van TheSize verzamelden tientallen natuurlijke Carrara marmers uit Italië en voegden de mooiste elementen samen voor de nieuwe lijn. Door de subtiele aders past de Carrara in zowel de moderne als landelijke keuken. Een echte eyecatcher in de keuken.

Uitvoeringen

Blanco Carrara BC02 is verkrijgbaar in een silk variant en diverse uitvoeringen: zowel met verlijmde en opgehoogde verstekrand aan de voorzijde (0,6 cm) of massief (1,2 cm).

Eigenschappen van keramiek

Dat keramiek favoriet is in de keuken is niet verwonderlijk. Het keramiek bestaat uit verschillende lagen keramisch materiaal, gevormd door verhitting en druk. Daardoor is het keramiek zeer hard en hittebestendig. Wat resulteert in een waterdicht, kras- en vlekbestendig, lichtgewicht, gemakkelijk in onderhoud en erg hygiënisch aanrechtblad. De natuurlijke grondstoffen zorgen voor duurzaam keramiek met een robuuste uitstraling. Keramische keukenbladen zijn ook leverbaar in combinatie met gelijk kleurige achterwanden.

Meer informatie: Arte

Speak Your Mind

*