Keukentegels; toen en nu

Tot een paar jaar terug werd de keuken nog gezien als een werkplek, om na een drukke werkdag de meest heerlijke gerechten te bereiden. Anno 2018 wordt de keuken niet meer gezien als een werkplek waar je alleen het eten bereid, maar wordt het ook als leefruimte gezien. Een ruimte die veel meer aandacht en sfeer vraagt! De keuken van nu is een echt ontmoetingsplek geworden. Gezellig een drankje drinken of lekker lang tafelen…

Welke keukentegels op de vloer?

Doordat het een echte ontmoetingsplek is geworden vraagt het ook veel van de inrichting. Wat voor sfeer ga je creëren in de ruimte. Dat kunnen namelijk heel veel verschillende sferen zijn, zoals bijvoorbeeld landelijk, strak, design of klassiek. Zo kun je o.a. de keuze maken in vloertegels met de afmeting van 60x60cm tot 120x120cm wat een strakke en rustige uitstraling creëert. Wat denk je bijvoorbeeld van deze Giant tegel van Piet Boon Tegels by Douglas & Jones?

Keukentegels toen en nu

Keukentegels landelijke stijl

Wil je liever een landelijke en romantische sfeer creëren, dan kun je keus maken tussen vele verschillende soorten keramisch parket vloertegels in diverse afmetingen. Je ziet dat de keukenruimte van nu veel meer sfeer heeft, doordat alles op elkaar is afgestemd. De stijl en kleur van de keuken afgestemd met de stijl en kleur op de vloer.

Lingen Keramiek decortegels in de keuken

Maar ook de inrichting, doordat bijvoorbeeld een mooie grote stoere houten tafel is gecombineerd met een grote betonlook tegel van de 75x75cm of 80x80cm. Door deze twee sfeerstijlen met elkaar te combineren, creëer je een stoere en strakke, maar ook rustige uitstraling. Omdat er met een grote strakke betonlook vloertegel wordt gewerkt houd je de basis al rustig. Waardoor ruige en stoere elementen meer tot hun recht komen.

Mozaïek keukentegels

Omdat de keuken toch ook uiteindelijk een werkplek blijft waarbij hygiëne belangrijk is, is het woordje praktisch toch ook wel heel interessant. Een keuken verwerkt met kleine tegels, zoals mozaïek, en daardoor vele voegen, vergt meer onderhoud dan een keuken met grote tegels en weinig voegen.

Waar er tot een paar jaar terug nog keukenwanden met 10x10cm tegels volop betegeld werden, is er nu de trend ontstaan om de keukenwanden met grote tegels te verwerken. Door het werken met groot formaat tegels ontstaan er weinig voegen. Waardoor het schoonmaken in een werkplek toch praktisch blijft, want voegen worden nu eenmaal sneller vies.

Decortegels

Een mooi alternatief voor kleine keukentegels, ook in plaats van mozaïek, zijn de decortegels. Vroeger werd dit al veel toegepast, maar het is nu weer helemaal terug van weg geweest! Je kunt decortegels zowel op de wand (zie de foto hierboven) als op de vloer toepassen.

Lingen Keramiek tegels in de keuken

Een laatste tip

Heb je naar aanleiding van deze blog ideeën opgedaan? Voor nog meer inspiratie verwijzen we je graag naar Pinterest. Dat is het ideale medium om heel gemakkelijk moodboards te maken voor jullie aanstaande verbouwing of nieuwe keuken!

Meer informatie:

Speak Your Mind

*