Klassieke revolutie van SieMatic

SieMatic heeft het thema Classic geheel opnieuw uitgevonden. Schijnbare tegenstellingen blijken elkaar perfect te complementeren in deze lifestyle. Dus zijn de keukens tijdloos klassiek vormgegeven, maar hebben ze tegelijkertijd minimalistische stijlelementen. Opwindende nieuwe opties zijn de butlerkeuken, de barista-werkplek en de Chinese koelkast.

Klassieke revolutie van SieMatic

De ontwerpers van SieMatic hadden een duidelijke visie tijdens de ontwikkeling van de nieuwe lifestyle CLASSIC: spanning creëren. En zo zien we in één en dezelfde keuken symmetrie en asymmetrie naast elkaar bestaan. En worden in diezelfde keuken matte en hoogglans oppervlakken van verschillende materialen toegepast. Ook zijn innovatieve eyecatchers ontwikkeld, zoals de metalen randen voor SieMatic StoneDesign-werkbladen en noviteiten als de metalen wallframes die speciaal ontwikkeld zijn voor wandkasten. Daarnaast zijn er drie nieuwe opties die de CLASSIC-lifestyle van SieMatic duidelijk onderscheiden:

Butlerkeuken

Een bijkeuken is wel functioneel, maar meestal niet erg sociaal en gezellig, omdat hij met een deur afgesloten is van de hoofdkeuken. Dus bereid je het eten toch altijd in de keuken. Terwijl het vaak veel leuker is om een grande entrée te maken met de gerechten die je zorgvuldig hebt bereid voor jouw gasten. Daarom creëerde SieMatic de butlerkeuken: een fraai vormgegeven ruimte met een doorgang naar de keuken, waarin je bijvoorbeeld het hoofdgerecht aantrekkelijk kunt opmaken of de finishing touch kunt geven aan het dessert. De verbinding met de keuken is open, waardoor je contact houdt met de gasten wanneer je achter de coulissen de puntjes op de i zet.

Barista-werkplek

De koffiecultuur neemt een steeds belangrijkere plaats in. Koffie-aficionado’s weten het: een echt lekkere espresso, cappuccino, mokka of americano maak je met 1. Goede apparatuur, 2. Vers water, 3. Kwalitatief hoogstaande ingrediënten en 4. Liefde! De speciaal ontwikkelde barista-werkplek is een keukenelement waaraan iedereen met liefde zal werken. Met genoeg plek voor alle koffieapparatuur – al dan niet hightech – ruime opbergmogelijkheden voor alle ingrediënten, een geïntegreerd koffie-afvalbakje en natuurlijk een spoelbak met kraan. Ideaal voor koffie-liefhebbers met oog voor het ambachtelijke: een keukenelement, mét werkblad en kastjes, speciaal bestemd voor het maken van koffie.

Chinese koelkast    Chinese koelkastChinese koelkast

De ontwerpers van SieMatic maakten een hedendaagse vertaling van de klassieke Chinese bruidskast in een majestueus keukenmeubel. Verrassend en vernieuwend, maar eigenlijk ook heel logisch: net als de SieMatic-lifestyle CLASSIC heeft de Chinese bruidskast namelijk klassieke én minimalistische kenmerken. En combineert hij functie met schoonheid. Ontdaan van alle opsmuk en patina van de oerversie, oogt de kast heel puur. Ondanks z’n afmetingen, gaat hij naadloos op in z’n omgeving. De kast kan zowel onderdeel zijn van de keuken als op zichzelf bestaan. Hij kan dienen als opbergelement, maar ook als kast waarin inbouwapparatuur als een koelkast is weggewerkt.

Meer informatie: SieMatic

Speak Your Mind

*