Kwaliteit en creativiteit kenmerken SieMatic ID Contest

Keukenfabrikant SieMatic, aanwezig in meer dan 60 verschillende landen, bestaat dit jaar 90 jaar. Dat wordt gevierd met de première van de SieMatic ID Contest. Voor deze keukenontwerpwedstrijd zocht SieMatic naar projecten die zich onderscheiden van de ‘standaard’ ontwerpen. Keukenontwerpers, (binnenhuis)architecten en trotse eigenaars van een SieMatic keuken werden opgeroepen om deel te nemen. De enige voorwaarde was dat de keuken tussen 2016 en 4 augustus 2019 geïnstalleerd moest zijn.

Kwaliteit en creativiteit kenmerken SieMatic ID Contest

Best of the Best

Succesvolle première

Voor deze wedstrijd ging SieMatic op zoek naar projecten van de afgelopen 4 jaar die zich onderscheiden van de ‘standaard’ ontwerpen. Keukenontwerpen die overtuigen door kwaliteit van het ontwerp en creativiteit en die rekening houden met de wensen en huizen van hun eigenaars, hun kookstijl en levensstijl. Het ging dus niet per definitie om de grootste of meest extravagante keukenontwerpen. Meer dan 300 plannen uit 25 landen werden er uiteindelijk ingediend. “We zijn blij verrast met de enorme hoeveelheid positieve reacties op de eerste ID-wedstrijd van SieMatic. De keukenontwerpen die wij ontvingen zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden van de hoge competentie en kwaliteit van onze partners en ontwerpers over de hele wereld, die de wensen van elke individuele klant mogelijk maken,” zegt Ulrich W. Siekmann, CEO van SieMatic Möbelwerke.

Kwaliteit en creativiteit kenmerken SieMatic ID Contest

Best of Classic

Vier categorieën en talrijke onderscheidingen

De SieMatic stijlwerelden PURE, URBAN en CLASSIC vormden de categorieën waarbinnen de ontwerpen konden worden ingediend. Er was een winnaar in elk van de categorieën “Best of PURE”, “Best of URBAN” en “Best of CLASSIC”. De categorie “Best of the Best” werd toegekend aan het meest overtuigende ontwerp. De jury reikte 23 Honorable Mention prijzen extra uit voor hoge kwaliteit keuken ontwerpen met indrukwekkende details.

Kwaliteit en creativiteit kenmerken SieMatic ID Contest

Best of Pure

De winnende keuken projecten

SieMatic ID Contest “Best of the Best”
Project ‘N house’ door Satoshi Kurosaki, Apollo Architects and Associates and SMW Japan uit Tokyo, Japan

SieMatic ID Contest “Best of CLASSIC”
Project ‘Nelson Kitchen’ door RAO Design Studio uit Atlanta, USA

SieMatic ID Contest “Best of PURE”
Project ‘Königstein’ door Krampe GmbH Küchenstudio uit Kelkheim, Duitsland

SieMatic ID Contest “Best of URBAN”
Project ‘Het Boekendaalje’ door Colette Dike uit Bloemendaal en John van de Gevel, SieMatic aan het Vondelpark in Amsterdam, Nederland.

Kwaliteit en creativiteit kenmerken SieMatic ID Contest

Best of Urban

Eersteklas jury

De winnaars werden geselecteerd door een door een internationaal erkende 8-koppige jury, die zich onderscheiden door hun collectieve deskundigheid in interieurdesign en keuken ontwerp: Bettina Billerbeck, Hoofdredacteur Schöner Wohnen en Ideat Duitsland; Mick de Giulio, Ontwerper bij De Giulio Keuken Design; Karim El-Ishmawi, Architect bij Kinzo Berlijn; Alexander Geringer, Hoofdredacteur HOME; Amy Heffernan, Interieurs Director Wallpaper; Thomas Helbing, Lead Editor Houzz Duitsland; Joern F. Kengelbach, Editor-in-Chief AW Architektur & Wohnen en Robb Report Duitsland; Ulrich W. Siekmann, CEO SieMatic Möbelwerke.

De winnaars werden persoonlijk geëerd door Ulrich W. Siekmann, samen met de juryleden tijdens de feestelijke prijsuitreiking tijdens de SieMatic Interior Design Dagen 2019 in Löhne. De trofee, speciaal ontworpen voor de ID Contest, lijkt op de unieke verzonken grepen van de nieuwe SieMatic SLX PURE. Het is ook een eerbetoon aan de greeploze keuken, uitgevonden door het premium merk SieMatic. Na dit grote succes van de ID Contest zal de wedstrijd elke twee jaar worden gehouden. De volgende SieMatic ID Contest vindt plaats in 2021.

Meer informatie: SieMatic

Speak Your Mind

*