Landelijke keuken inspiratie

Een landelijke keuken kenmerkt zich door het gebruik van veel natuurlijke materialen, zoals hout, in combinatie met gezellige en warme kleuren. Een ander belangrijk kenmerk van landelijke keukens zijn de sierlijke afwerkingen. Deze sierlijke afwerkingen kunnen terugkomen in de keukengrepen, keukenkastdeuren of in accessoires. Als je niet van deze afwerkingen houdt of het gebruik van hout minder mooi vindt, dan sluit een strakke of moderne keuken wellicht beter aan bij jouw wensen. Binnen de landelijke keukenstijl zijn verschillende stijlen te creëren door in te spelen op de details. Met weinig gebruik van details kun je een moderne keuken creëren en met veel details kun je jouw keuken een klassiekere uitstraling geven.

Landelijke keuken inspiratie

De keukenapparatuur van Boretti past perfect in een landelijke keuken. We hebben verschillende stijlvolle landelijke keuken ideeën op een rijtje gezet om je te inspireren. We laten graag zien hoe Boretti producten verwerkt zijn in deze stijlen. De landelijke keukenstijlen die we hier onderscheiden zijn:

  • Strakke & moderne landelijke keukens
  • Kleine landelijke keukens
  • Landelijke keukens met kookeiland
  • Houten landelijke keukens
  • Zwarte & witte landelijke keukens

 Landelijke keuken inspiratie

Strakke & moderne landelijke keukens

Vaak wordt gedacht dat strak en modern niet samengaat met landelijk. Toch is dit juist een hele goede combinatie. Landelijke, moderne keukens zijn namelijk de ideale mix tussen een sfeervolle uitstraling en modern gebruiksgemak. Als je van strak en modern houdt dan kun je met de landelijke keukenstijl alle kanten op.

Landelijke keukens staan bekend om het gebruik van natuurlijke materialen. Hout is bijvoorbeeld een populair materiaal bij deze keukens. Als je ervoor zorgt dat de houten keukenkastjes netjes afwerkt zijn, dan krijgt de keuken al snel een strakke en moderne uitstraling.

Landelijke keuken inspiratie

Kleine landelijke keukens

Heb je een kleine keuken? Dan lijkt het misschien moeilijker om een bepaalde stijl te creëren. Gelukkig zijn er enorm veel mogelijkheden om ook een kleine keuken de gewenste sfeervolle, landelijke uitstraling te geven. Je wilt de beschikbare ruimte optimaal benutten, zonder dat de keuken er rommelig en druk uit komt te zien. Zorg daarom voor een beperkt aantal keukenkastjes zodat je voldoende bewegingsvrijheid hebt in de keuken.

Kleine keukens vragen om lichte en neutrale kleuren. Deze kleuren worden gebruikt om de keuken ruimtelijker te laten aanvoelen. Hierin spelen ook de wanden, vloer en plafond een rol. Je kunt een ruimtelijk effect creëren wanneer je de wanden en plafond een lichte kleur geeft en de vloer een iets donkerdere kleur geeft.

Landelijke keuken inspiratie

Landelijke keuken met kookeiland

Een kookeiland maakt de keuken vaak het hart van het huis. Een keuken is in de laatste jaren namelijk steeds belangrijker geworden. Vroeger was het slechts een plek om te koken, tegenwoordig is het echt een leefruimte geworden. Een kookeiland staat los van de rest van de keuken en kan daarnaast ook functioneren als eettafel of werkplek. Daarmee is een landelijke keuken met kookeiland de droom van iedereen die van koken houdt. Je hebt hier namelijk alle ruimte voor! Nog een bijkomend voordeel van een kookeiland is dat er veel extra opbergruimte gecreëerd kan worden. Onder een kookeiland kun je grote lades of kasten verwerken.

Landelijke keuken inspiratie

Houten landelijke keukens

Hout is hét materiaal voor een landelijke keuken. Houten landelijke keukens zijn dan ook heel populair. Ben je op zoek naar een kruising tussen landelijk en modern? Kies dan voor netjes afgewerkt hout. Ben je echt op zoek naar een pure landelijke keuken? Dan mag het hout best wat robuuster en niet afgewerkt zijn. Waar je ook voor kiest, hout is de perfecte basis voor een landelijke keuken.
Bij een houten keukenstijl horen imposante keukenapparaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote tafels van oud hout en een vrijstaande oven. Deze apparaten voorzien uw keuken niet alleen van een robuuste uitstraling, maar ook van alle luxe waar je naar op zoek bent.

Landelijke keuken inspiratie

Zwarte & witte landelijke keukens

Zwart en wit zijn niet de eerste kleuren waar je aan denkt bij een landelijke keuken. Toch zijn er genoeg mogelijkheden voor liefhebbers van zwart en wit maar die toch de landelijke uitstraling in hun keuken willen hebben. Een zwarte keuken geeft een luxe uitstraling in het interieur. In eerste instantie lijkt zwart misschien te donker voor een keuken, maar wanneer je veel licht in jouw interieur hebt, geeft een zwarte keuken een luxe uitstraling. Een witte keuken creëert een gevoel van rust en ruimte. Deze kleur is een tijdloos en fris. Een witte keuken is erg veelzijdig en kan daardoor gecombineerd worden met elk type wooninrichting. Zwart en wit zijn te combineren met iedere keukenstijl; van klassiek tot modern.
Als je kiest voor deze kleuren in jouw keuken is het erg belangrijk dat je gebruik maakt van sierlijke handgrepen en keukenkastjes. Ook een houten vloer kan bijdragen aan het landelijke gevoel.

Meer informatie: Boretti

Speak Your Mind

*