Langer vers, minder voedselverspilling

Steeds meer mensen kiezen voor gezonde, gevarieerde en verse voeding. Tegelijkertijd wordt er elk jaar onnodig voedsel weggegooid. Wereldwijd wordt zo’n 45% van alle verbouwde fruit en groente weggegooid. Als producent van huishoudelijke apparatuur is Bosch zich allang bewust van zijn verantwoordelijkheid op dit gebied. Daarom maakt het merk koelkasten en vriezers die versheid, smaak en voedingswaarde zo lang mogelijk behouden.

 Langer vers, minder voedselverspilling     Langer vers, minder voedselverspilling

Met de technologie van de VitaFresh-vershoudsystemen, die gebruikmaken van een slimme combinatie van temperatuur- en luchtregulering, is Bosch erin geslaagd om de perfecte condities te creëren voor het bewaren van voedingsmiddelen. Dit betekent dat mensen die graag in één keer veel boodschappen in huis halen, ook verse, vitaminerijke maaltijden kunnen bereiden – zelfs nog een aantal dagen nadat ze de producten in huis hebben gehaald. Ook aan een aantrekkelijk design is gedacht – wat zeker bij vrijstaande koelkasten van belang is. De moderne koel-vriescombinaties van Bosch scoren dan ook hoog als hightech koelapparatuur én als designelement.

Wellness voor je voeding

Langer vers, minder voedselverspilling

60 cm breed en 203 cm hoog: achter de conventionele afmetingen van de tweekoel-vriescombinaties – KGF39SB45 (zwart) en KGF39SW45 (wit) – zijn er hightech systemen aan het werk. De totale capaciteit van 343 liter is onderverdeeld in een koelkastcompartiment, VitaFresh-compartiment en een vriescompartiment. Het VitaFresh Pro 0°C-compartiment alleen al heeft een capaciteit van 81 liter. Het is in twee zones verdeeld: in de groente- en fruitladen zorgt de combinatie van een constante lage temperatuur en ideale klimaatregulering voor maximale versheid. Tegelijkertijd werkt de lage temperatuurinstelling van de vis- en vleeslade als een beschermend schild dat kwaliteitsverlies tegengaat. De vochtigheidsgraad en de temperatuur kunnen worden gereguleerd via een gebruikersvriendelijke knop. Een speciaal luchtkanaal zorgt ervoor dat de koude lucht in de VitaFresh-laden blijft en het AirFresh-filter voorkomt dat geurtjes zich met elkaar vermengen. Bovendien ziet het MultiAirflow-systeem erop toe dat de rest van het koelcompartiment gelijkmatig wordt gekoeld.

Handige vershoud features

Langer vers, minder voedselverspilling

Producten die in het zicht worden bewaard, vergeet je niet zo snel. En dat betekent dat ze op je bord belanden en niet in de afvalbak. Daarom heeft Bosch een groot aantal features toegevoegd zodat producten goed zichtbaar en toegankelijk zijn. Zo is er een in hoogte verstelbare glazen planken –waarvan een aantal uitschuifbaar –, een speciaal flessenrek en transparante, overzichtelijke vriezerlades. In het vriezercompartiment staat de NoFrost-technologie van Bosch garant voor efficiëntie, gemak en voedselveiligheid. Daarnaast kan de koelapparatuur op afstand worden bediend en gecheckt via HomeConnect. De bediening is bijzonder gebruikersvriendelijk dankzij het verlichte LCD-display, inclusief TouchControl. De nauwkeurige elektronische temperatuurregulering draagt eveneens bij aan ideale bewaaromstandigheden. Maar dat is nog niet alles: als de deur wordt opengelaten zijn er hoorbaar en zichtbaar alarmsignalen. Zo wordt voorkomen dat de binnentemperatuur stijgt en voedsel bederft.

De koel-vriescombinaties hebben een strakke uitstraling. Het zwarte of witte glas geeft een stijlvolle touch aan de keuken en past in vrijwel elk interieur. Zo biedt Bosch prachtige technologie, gemaakt voor een bewuste levensstijl.

Meer informatie: Bosch

 

Speak Your Mind

*