Lente in de keuken

Het is voorjaar. De dagen worden weer langer, de eerste bloesem bloeit en de vogels fluiten vrolijk. Hoewel het er buiten soms al mooi en zonnig uitziet, is het nog niet altijd even aangenaam om buiten te zitten. Haal daarom het voorjaar naar binnen. In elke ruimte. Maak het ook lente in de keuken.

Kleine moeite

Een beetje lente in de keuken zit vaak al in kleine dingen. Het is dus echt niet nodig om meteen de muren zonnig geel te verven. Maar dat mag natuurlijk wel! Maar je kunt het ook simpel houden met accessoires en bloemen.

Lente in de keuken met bloemen

Voorjaarsbloemen

De natuur kondigt de lente altijd aan met bloemen. Wanneer je deze bloemen in je keuken zet, haal je eigenlijk de lente in de keuken. Zet een of meer vaasjes of potjes neer met krokussen, blauwe druifjes, narcissen, hyacinten of tulpen. Heb je niet veel werkruimte, dan kun je ze ook groeperen op een dienblad. Ga je koken en heb je werkruimte nodig, dan verplaats je het lentetafereel gemakkelijk. Of snoei een mooie tak met bloesem uit je tuin en zet deze in een mooie vaas op het keukenblad.

Lente in de keuken met glas en servies

Glas en aardewerk

De lente is hét moment voor een frisse start. Maak je keukenkastjes en –lades weer eens lekker schoon aan de binnenzijde. Daarvoor moeten de kastjes natuurlijk eerst leeg. Kijk dan meteen tussen je servies welke kommetjes, kopjes en kannetjes passen bij de lente. Echte lentekleuren zijn natuurlijk de kleuren van de voorjaarsbloemen: geel, roze, lila en fris groen. Maar eigenlijk is elke pastelkleur goed. Laat je mooiste servies in het zicht staan op een plank, op je werkblad of hang wat kopjes aan hun oor op aan een rekje met haken. Misschien heb je ook nog wat gekleurd glaswerk staan. Zet dit voor het raam in de keuken, dan kan het voorjaarszonnetje er mooi doorheen schijnen.

Lente in de keuken met keukentextiel

Lente in de keuken met textiel

Nog een hele eenvoudige manier voor een beetje lente in de keuken is het aanpassen van je keukentextiel. Heb je geen lentekleuren in je stapel? Ach, keukentextiel hoeft niet duur te zijn. Koop een paar nieuwe theedoeken en handdoeken in vrolijk geel of mooi pastel en ook jouw keuken is klaar voor de lente.

Speak Your Mind

*