Met deze tips kun je rvs heel makkelijk schoonmaken

Rvs is een afkorting voor roestvrijstaal en je vindt het overal in huis. Er worden bijvoorbeeld deurkrukken van gemaakt en douchegarnituren. Maar vooral in de keuken is rvs vaak aanwezig: er worden pannen, gasfornuizen, ovens, kranen en spat- of achterwanden van gemaakt.

Wonen-RVS-roestvrij-staal-schoonmaken-reinigen-poetsen-streeploos-glanzen-schoon.jpeg

Schoonmaaktips voor roestvrijstaal

Roestvrijstaal is mooi en sterk, maar ook erg vlekgevoelig. Iets waar ik me zelf vaak aan erger. Want als ik mijn keramische kookplaat schoonmaak met een vochtige doek, blijven er altijd strepen achter. En op mijn deurkrukken gebeurt hetzelfde. Supervervelend, want ik wil dat alles lekker fris glanst en streep loos schoon is. Daarom ging ik op zoek naar de beste schoonmaaktips voor roestvrijstaal.

Als eerste: wat moet je níét doen?

Roestvrijstaal is dan wel sterk, maar kan niet overal goed tegen: zoute en zure stoffen bijvoorbeeld kunnen het staal aantasten. Een schuurspons en staalwol (zoals een Brillo sponsje) zijn heel handig als je hardnekkig vuil wil weghalen, maar ook hier wordt rvs niet vrolijk van. Niet gebruiken dus!

Wonen-Kantoorsupermarkt-microvezeldoek-RVS-roestvrij-staal-schoonmaken-reinigen-poetsen-streeploos-glanzen-schoon.jpegHoe maak je rvs dan wel schoon?

Gebruik altijd een zachte doek. Microvezel doekjes zijn het beste, want die zijn speciaal gemaakt om mee schoon te maken en ze absorberen vocht en vuil heel goed. Zorg er wel voor dat je doek schoon (geen korrelig of scherp vuil) en droog is. Er bestaan ontzettend veel schoonmaakmiddelen waarmee je roestvrijstaal kunt reinigen. Cif bijvoorbeeld, heeft een speciale rvs-spray ontwikkeld. Daarmee maak je het niet alleen schoon, maar gaat het ook weer prachtig glanzen. Je kunt ook een glasreiniger gebruiken, want dat heeft een ontvettende werking. Pak weer een microvezeldoek, spray wat glasreiniger op het oppervlak en neem het af. Glans gegarandeerd!

Lees het hele verhaal hier

Speak Your Mind

*