Nieuw keukenblad: Terrazzo light

Dekker Zevenhuizen introduceert het terrazzo keukenblad voor de landelijke keuken van nú: Terrazzo Light. Een blad dat vele malen lichter is dan het ‘oude’ blad. En dankzij de speciale coating het gebruiksgemak heeft van een kunststof blad!

Terrazzo light kleur sorpeza

Wat is Terazzo

Terrazzo is een verzamelnaam voor (gewapend) sierbeton. Dit ambachtelijk vervaardigde, nostalgische keukenblad ademt niet alleen de sfeer uit van grootmoeders tijd, maar heeft ook dezelfde ouderwetse degelijkheid. De techniek is al honderden jaren oud. Vijftiende-eeuwse Venetiaanse arbeiders gebruikten het afgekeurde restmateriaal uit de marmergroeve om de terrassen rond hun huizen te plaveien.

Het gebruiksgemak van kunststof

Anno 2016 vervaardigt Dekker terrazzo op dezelfde manier als LightBeton: met een kern van schuim. Het voordeel? Het blad is vele malen lichter, waardoor het minder belastend is in het transport en ook gemakkelijker te monteren is. Het sandwichpaneel wordt in de mal gedrukt, waarna de cementgebonden marmerkorrels van verschillende grootte en kleur er omheen worden gestort. Na het hardingsproces wordt de toplaag gecoat, waardoor die beschermd is tegen vlekken en goed te repareren is.

Collectie 2017

Aan de collectie Terrazzo wordt een nieuwe kleur toegevoegd: Sorpreza. Dit zwarte blad heeft verrassende parelmoeren spikkels en een glanzend oppervlak. De collectie Terrazzo Light wordt in het eerste kwartaal van 2017 geïntroduceerd.

Meer informatie: Dekker

Speak Your Mind

*