Nieuwe koel-vriescombinaties uit Zero Waste to Landfill fabriek

Afgelopen najaar lanceerde AEG al de eerste nieuwe range koelkasten die voedsel en de planeet op nummer 1 zetten en in 2023 zal deze range verder worden uitgebreid. De nieuwe koelkasten zijn voorzien van innovaties die voedselverspilling terugbrengen met maar liefst 20% en voorzien zijn van binnenwanden van gerecyclede materialen. Een van deze technologieën die ervoor zorgt dat de voedselverspilling drastisch wordt teruggedrongen, is GreenZone. Deze afgesloten lade houdt actief de juiste luchtvochtigheid voor groenten en fruit in stand. De verzegelde sluiting zorgt ervoor dat producten worden beschermd tegen bederf en verlies van kostbare mineralen. Het eten blijft voedzamer doordat tot 95% van de vitamines en essentiële voedingsstoffen in groenten en fruit wordt behouden na 11 dagen.

AEG MaxiSpace koel-vriescombinatie

Naast een beter voedselbewaring hebben deze duurzame apparaten nog meer voordelen.
Zo zijn het aantal installatiestappen met maar liefst 50% teruggebracht voor sleepdeurinstallatie en met 15% voor deur-op-deur installatie. Deze ‘best-in-class’ installatie modellen zijn bovendien extra makkelijk in te bouwen, dankzij de groene templates en de smallere inbouwmaten, waardoor ze ook uitermate geschikt zijn voor de vervangingsmarkt. Met een betere isolatie zijn ze ook een stuk zuiniger en stiller dan hun voorgangers. Een van de koel-vriescombinaties uit deze nieuwe fabriek is de nieuwe AEG MaxiSpace. De naam zegt het al, deze koel-vriescombinatie is een stuk groter en ruimer, vergeleken met de standaardformaten. De MaxiSpace is 75 cm breed en 190 cm hoog met een riante inhoud van 376 liter. Ideaal om alle wekelijkse boodschappen in op te bergen en lang vers te houden.

Voor een beter milieu

Al deze modellen komen uit een nieuwe fabriek in het Italiaanse Susegana. Hier wordt geproduceerd met het oog op een beter milieu. De fabriek heeft bijvoorbeeld het Zero Waste to Landfill certificaat gekregen. Dit betekent dat ze maximaal 1 procent van hun afval naar de stort brengen, maximaal 3 procent wordt verbrand en de overigens 96 procent wordt gerecycled, onder meer voor de binnenwanden van de koel- vriescombinaties die voor 70% uit gerecyclede materialen bestaan.

Vrijstaande koel-vriescombinatieAEG Vrijstaande MattBlack koel-vriescombinatie

Vanaf mei is er ook een vrijstaande koel-vriescombinatie met matzwart finish beschikbaar. Dit hoge 8000-serie model van 200 cm bij 60 cm is voorzien van een roestvrijstalen achterwand om temperatuurschommelingen te voorkomen. Cooling 360° zorgt ervoor dat koude lucht 360° circuleert, zodat alle etenswaren altijd perfect gekoeld zijn, ongeacht op welke plek ze in de koelkast liggen. De ChillZone houdt de temperatuur in deze zone op 0°C, waardoor de rijping van kazen en vlees vertraagd wordt. En de FreshZone zorgt er met een hogere luchtvochtigheid dan in de rest van de koelkast voor dat groenten langer vers blijven.

Ook nieuw is de 9000-serie Quattro die in april aan het assortiment toegevoegd gaat worden. Deze multidoor koel-vriescombinatie is niet alleen erg ruim, maar ook extra flexibel dankzij MultiSwitch. Hiermee kan het vriesgedeelte ook omgezet worden in een koelruimte.

Meer informatie: AEG

Speak Your Mind

*