Nieuwe range koelkasten en koel-vriescombinaties

AEG lanceert dit najaar een nieuwe range koelkasten die voedsel en de planeet op nummer 1 zetten. De nieuwe koelkasten zijn voorzien van innovaties die voedselverspilling terugbrengen met maar liefst 20% en voorzien zijn van binnenwanden van gerecyclede materialen.
“Ons vertrekpunt was om een nieuwe stap te zetten. Onze doelstelling was om een zo groot mogelijke impact te kunnen maken om voedselverspilling en de belasting van het milieu tegen te gaan, en gezondere voedingskeuzes makkelijker en vanzelfsprekender te maken. Ik ben trots te kunnen zeggen dat deze nieuwe range hierin is geslaagd op alle drie de gebieden.” zegt Patrick Le Corre, Senior Vice President Product Line.

aeg_PSAARF21SPA00001

Duurzame keuzes beschikbaar

Met tot 20% minder CO2 uitstoot dan de voorgaande range en meer dan 80% materiaal wat weer gerecycled kan worden, is deze range een van de meest duurzame keuzes beschikbaar geworden.
“Voedselverspilling raakt ons allemaal. 30 procent van de CO2 uitstoot is afkomstig van voedsel. Een derde van al het voedsel wordt verspild en tot 60% van de bevolking gooit minstens 1 keer per week eten weg. Door het vorige design helemaal de deur uit te gooien en het designproces te beginnen met een wereldwijd probleem, is een nieuwe range apparaten ontstaan die helpt voedselverspilling te verminderen, eten langer vers te houden, en die het energieverbruik en – kosten terugbrengt,” concludeert Patrick Le Corre.
De nieuwe koelkasten en koel-vriescombinaties worden geproduceerd in een fabriek met een ‘zero landfill’ certificaat. De fabriek, gebaseerd in Susegana, Italie, is recent opgezet en voorzien van de meest innovatieve productiemethoden, om zo een duurzame mogelijke productie te kunnen garanderen.
De 7000 GreenZone en 8000 Cooling 360° apparaten zijn onderdeel van deze nieuwe, duurzame inbouwrange. In de ontwikkelingsfase die drie jaar duurde is geen enkele concessie gedaan in het ambitieuze plan om de voedselkwaliteit zo optimaal mogelijk te beschermen en om ervoor te zorgen dat gezondere en duurzame voedselkeuzes de eerste keus van consumenten worden.

aeg_PSAARF210KA00001

Voedsel 60% sappiger en minder droog

Dankzij TwinTech, een geavanceerde dubbele koeltechnologie en onafhankelijke luchtcirculatie wordt de bevroren droge lucht van de vriezer niet gebruikt om de koelkast te koelen, zoals in traditionele vorstvrije koelkasten. Etenswaren zijn beschermd tegen uitdrogen en blijven 60% sappiger en meer gehydrateerd in vergelijking met traditionele vorstvrije koelkasten. Etenswaren worden bij de juiste luchtvochtigheid bewaard en beschermd tegen droge lucht om krimpen en uitdrogen te voorkomen. 
De afgesloten GreenZone-lade houdt actief de juiste luchtvochtigheid voor groenten en fruit in stand. De verzegelde sluiting zorgt ervoor dat producten worden beschermd tegen bederf en verlies van kostbare mineralen. Het eten blijft voedzamer doordat tot 95% van de vitamines en essentiële voedingsstoffen in groenten en fruit wordt behouden na 11 dagen. De luchtvochtigheid van de groentelade wordt op een ideaal niveau gehouden, waardoor overtollig vocht wordt afgevoerd, zodat producten niet gaan rotten of bederven.

Meer informatie: AEG

Speak Your Mind

*