Onderhoud kokendwaterkraan

De kokendwaterkraan is niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Steeds vaker wordt er gekozen voor een kokendwaterkraan. Veel mensen kennen de voordelen die de kokendwaterkraan met zich mee brengt; snel een kop koffie of theezetten, tijd besparen bij het bereiden van gerechten en het hygiënisch reinigen met kokend water. Toch zijn we ons niet altijd bewust van het onderhoud van een kokendwatersysteem.

Onderhoud kokendwaterkraan

Waarom gebruik van filter noodzakelijk is

Bij het verwarmen van water ontstaat er kalkafzetting. Denk maar aan de waterkoker, het strijkijzer of de douchekop. Naar mate het gebruik zal de kalkafzetting toenemen. Deze kalkafzetting hoopt zich op in de boiler, waardoor de warmteproductie naar verloop van tijd afneemt. De boiler moet steeds harder werken om dezelfde opbrengst te kunnen leveren en is daardoor ook minder energiezuinig.

De opgebouwde kalk in de boiler kan het warmte-element zelfs aantasten, waardoor boilers uiteindelijk defect kunnen gaan. Daarom worden alle kokendwatersystemen van Franke standaard geleverd met een filter die het water neutraliseert. De Franke Pro M filter beschermt het systeem tegen kalkafzetting. Het energieverbruik blijft gelijk en het systeem geniet van een langere levensduur.

Voor zowel de 3-in-1 als de 4-in-1 kraan wordt een Franke Pro filter gebruikt. Het voordeel bij de 4-in-1 kraan is dat het gefilterd water ook apart getapt kan worden. Zo is het systeem beschermt en geniet je onbezorgd van de zachte smaak van het gefilterde water.

Voordelen gefilterd water:Onderhoud kokendwaterkraan

  • Verlaagt de water hardheid en behoudt waardevolle mineralen.
  • Energieverbruik blijft gelijk.
  • Beschermt het elektrisch verwarmingselement tegen corrosie.
  • Beschermt slangen, mengventiel en aansluiting tegen dichtslibben.
  • Zorgt voor een langere levensduur van het systeem.
  • Schadelijke stoffen zoals lood en cadmium worden gereduceerd.
  • Verwijdert ongewenste smaak en geur.
  • Het actieve koolstof blok verbetert de smaak van het gefilterde water.

 

Bron: Franke

Speak Your Mind

*