Ontdek de laatste foodtrends met AEG

De voorloper op het gebied van innovatie blijft ook een stapje voor op de foodtrends. AEG neemt je mee naar de Taste of Tomorrow. Met de apparatuur uit de nieuwe Mastery Range van AEG bereidt je eenvoudig gerechten volgens de laatste foodtrends. Imponeer jouw gasten met een paarse bloemkool uit de SteamPro oven of schotel hen een volledig vegan proof dessert voor met de Blast Chiller. Ontdek de laatste foodtrends met AEG. Welk gerecht ga jij thuis proberen?

Ontdek de laatste foodtrends met AEG

Paars is het nieuwe groen

Paars is de foodkleur van 2018. Verras jouw familie of vrienden eens met paarse kolen, wortels of paarse maïskolven. Het bereiden van groenten in de AEG SteamPro oven zorgt ervoor dat zowel de smaak, geur als textuur optimaal behouden worden. Zo blijven niet alleen de voedingswaarden van het product intact, maar zal ook de kleur hierdoor werkelijk van het bord afspatten!

Ontdek de laatste foodtrends met AEG

Een perfect gegaard stuk vlees of vis

Een andere foodtrend is het sous-vide bereiden van voedingsmiddelen. Sous-vide houdt in dat voedingsmiddelen gevacumeerd bereid worden. Door het gevacumeerde product op een lagere temperatuur te bereiden zal het product langzamer en meer geleidelijk gaar worden dan wanneer je deze op een reguliere wijze bereidt. Je voorkomt hiermee dat je het product te ver door laat bakken of verbranden. Bovendien zorgt deze bereidingswijze ervoor dat –bijvoorbeeld in het geval van vlees– de vleessappen in het product bewaard blijven. Hierdoor behoudt het product een optimale smaak.

Ontdek de laatste foodtrends met AEG

Vegan in een handomdraai

Meer en meer mensen kiezen voor een volledig veganistische levensstijl. Restaurants en supermarkten spelen in op deze trend door vegan gerechten aan te bieden. De Blast Chiller van AEG maakt het mogelijk om thuis eenvoudig vegan desserts te bereiden. Deze nieuwste innovatie koelt en bevriest namelijk in een korte tijd jouw verse ingrediënten of reeds bereide gerechten, waardoor hun structuur, smaak en aroma’s behouden blijven. De Blast Chiller is een noviteit uit de professionele keuken en is de enige op de markt die in slechts 90 minuten tijd kan koelen van 70 °C tot 3 °C. Je zet zo eenvoudig een vegan proof dessert op tafel. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke granité van watermeloen of een plantaardige cheesecake.

Meer informatie: AEG

Speak Your Mind

*