Pionier van de moderne keuken

Geschiedenis van een keukenmerk

Pionier van de moderne keukenAl meer dan 125 jaar ontwerpt en produceert Poggenpohl luxe keukens op de standplaats Herford. Daarmee is Poggenpohl het oudste en bekendste keukenmerk ter wereld. Op een productieoppervlak van 54.000 m2 ontstaan op maat gemaakte inbouwkeukens die naar meer dan 70 landen worden geleverd. Een wereldwijd netwerk van 450 Poggenpohl studio’s met gespecialiseerde designers zet de wensen van de klanten wat betreft een ideale keuken perfect om. In totaal werken circa 500 medewerkers voor het bedrijf. Alle producten worden in het Noord-Duitse Herford geproduceerd. Kwaliteit, exclusiviteit en innovatieve ontwikkelingen zijn Pionier van de moderen keukenkenmerkend voor Poggenpohl en hebben het bedrijf wereldwijd beroemd gemaakt. Poggenpohl maakt sinds februari 2017 deel uit van de ADCURAM Group AG uit München.

“Wij willen de keuken beter maken”, was het motto van meubelmaker Friedemir Poggenpohl (1859-1924), die het bedrijf in 1892 in Bielefeld oprichtte. In 1897 verhuisde het bedrijf naar Herford, waar het nog steeds gevestigd is. Innovatie werd de stelregel van de keukenproducent. Maar de norm voor het handelen was altijd de mens.

Historische feiten

In 1928 presenteert Poggenpohl de reformkeuken met onderling verbonden kasten en een functionele indeling, een afzonderlijke kast, spoelbak, tafel en stoel.

In 1968 brengt Poggenpohl de eerste massief houten keuken op de markt en luidt hiermee de trend van houten keukens in.

Op 125years.poggenpohl vind je een historisch overzicht.

Speak Your Mind

*