Poggenpohl +VENOVO wint opnieuw een designprijs

De vrijstaande keuken van Poggenpohl +VENOVO wint opnieuw een designprijs: Meest Innovatieve Interieur 2019 bij de ICONIC AWARDS. Het designteam, onder leiding van Sören Jungclaus, had zich tot doel gesteld om de kamer minder keuken en tegelijkertijd de keuken meer ruimte te geven.

German Design Award én ICONIC AWARD

Zowel de ICONIC AWARDS als de German Design Awards worden internationaal gezien als de meest belangrijke prijzen in topdesign. Niet voor het eerst weet Poggenpohl beide prijzen in de wacht te slepen. Daarmee bevestigt de keukenfabrikant zijn lange traditie als ontwikkelaar van duurzame en evolutionaire ontwerpen. “Wij zien +VENOVO als een iconisch product om onze veeleisende klanten te inspireren om innovatief te denken als het gaat om hun woonkamers, keukens en dromen,” zegt Gernot Mang, managing director van Poggenpohl. “In geen enkele andere, nagenoeg mobiele, keuken worden alle functies zo nauwgezet geïntegreerd. Wij zijn hier erg trots op.”

Poggenpohl +VENOVO wint opnieuw een designprijs

Wat is de ICONIC AWARD

Elk jaar, erkent het ICONIC AWARDS innovatieve interieur panel producten van negen categorieën, van badkamer en wellness tot keuken en huishouden tot meubels, textiel en outdoor producten. In 2019 is + VENOVO geselecteerd uit honderden internationale kandidaten als “Beste van beste” winnaar in de categorie keuken en huishouden. “Met zijn heldere, lineaire ontwerp is het keukenblok tijdloos elegant. Door het op twee frames te plaatsen als een woonkamermeubel waardoor het praktisch lijkt te zweven, krijgt de keuken een geheel eigen karakter,” is de beoordeling van het panel. Over het geheel genomen prijst het een “stijlvol ontwerp dat formeel overtuigt zowel als functioneel tot in het detail en dat een uniek effect sorteert, vooral in open ruimten.”

Tot in de puntjes doordacht ontwerp

Deze conclusie van het panel komt overeen met het doel van de ontwerpers Sören Jungclaus en Mathias Knigge dat +VENOVO als een vrijstaand meubelstuk van alle zijden esthetisch dient te zijn zodat het in overeenstemming is met huidige trends zoals stedelijkheid en mobiliteit. Tegelijkertijd is het ontwerp een waar organisatietalent dat alle functies met elegantie en verfijning samenbrengt, van het aanrecht en de oven naar de koelkast en de gootsteen. 

Onopvallend of leidend

In de meeste gevallen past +VENOVO onopvallend in de bestaande architectuur (in minimalistische mode als hier in het beeld). Maar het kan ook de stilistisch leidende rol aannemen, bijvoorbeeld in de exclusieve houten versie Makassar structuur in combinatie met fittingen en handgrepen in zwart mat en aanrechtbladen in satinised Nero Assoluto. Hoge kasten en audio vullen het individuele meubelstuk aan tot een volledige keuken-ensemble. Vaarwel inbouwkeuken.

Speak Your Mind

*