SieMatic is tijdloos door traditie

Een compleet nieuwe designstudio in Keulen, de lancering van de nieuwe Concept Kitchen en de feestelijke viering van een gedenkwaardig jubileum: SieMatic grossiert dit jaar in state-of-the-art nieuws.

SieMatic is tijdloos door traditie

SieMatic am Neumarkt

Wie de volledig opnieuw ontworpen designstudio “SieMatic am Neumarkt” in de Keulse wijk Neumarkt inloopt, ziet meteen dat het nieuwe gamma van SieMatic een stuk verder gaat dan alleen keukens van topklasse. Op een oppervlak van ruim 300 vierkante meter presenteert het premiummerk zich in een ambiance die je eerder ervaart als een exclusieve boetiek dan als een keukenzaak. Ondanks dat de keuken altijd het focuspunt blijft, is “SieMatic am Neumarkt” vooral een presentatie van interieurconcepten. SieMatic toont er zijn drie lifestyles PURE, URBAN en CLASSIC die de persoonlijkheid en levensstijl van hun eigenaars weerspiegelen.

Concept Kitchen

LivingKitchen 2019, het internationale keukenevent op de Keulse beurs imm cologne, was de uitgelezen mogelijkheid om de hoogtepunten van de drie SieMatic-lifestyles in een nieuw licht te zetten. Zowel internationale handelspartners als particulieren waren uitgenodigd om SieMatic in het hart van de keukenwereld te ervaren. En om hun visie op de huidige internationale trends op het gebied van design, materialen en klantvoordeel met iedereen te delen. In het bijzonder lag de nadruk op de lifestyle PURE en de nieuwe greeploze SieMatic-keuken. Dat uitzonderlijke concept, dat zijn wereldpremière beleefde op Eurocucina 2018 in Milaan als de “Concept Kitchen”, kan in het tweede kwartaal van dit jaar besteld en geleverd worden.

 SieMatic is tijdloos door traditie

Moderne keukenstijlen sinds 1929

Voor het Duitse familiebedrijf SieMatic is 2019 een bijzonder jaar: het viert zijn 90-jarige bestaan. Al bijna een eeuw gebruikt SieMatic zijn ervaring en expertise voor de ontwikkeling en vervaardiging van keukens die niet alleen uitblinken in tijdloze elegantie, maar ook in uitzonderlijke kwaliteit. Al sinds de oprichting in 1929 wordt SieMatic – de uitvinder van de greeploze keuken – als innovatief gezien. SieMatic heeft voortdurend zijn stempel gezet op de keukenbranche. De geraffineerde, innovatieve productontwerpen zijn vaak onderscheiden met prestigieuze internationale designprijzen: van de iF Design Award en de Good Design Award tot de “reddot best of the best” en de German Design Award in Gold.

Maar een SieMatic is nooit alleen maar een designstatement; het is bovenal het hart van het huis. Al die jaren van expertise op het gebied van keukens worden weerspiegeld in overtuigende, intelligente en functionele details in het keukendesign.

De SieMatic-collecties: lifestyles in plaats van keukens

Vrij van rigide programmastructuren en met de focus op het vervaardigen van het perfecte product concentreert SieMatic zich op de verschillende levensfilosofieën van keukenbezitters. De lifestyles PURE, URBAN en CLASSIC maken het mogelijk om te denken in complete interieurconcepten. Concepten die verder gaan dan alleen het ontwerp van meubels of de selectie van kleuren en materialen, maar die bovenal de internationale trends op het gebied van lifestyle en wooncondities weerspiegelen.

SieMatic is tijdloos door traditie

PURE: de esthetiek van het weglaten

Rust, harmonie en het teruggaan naar de basis zijn de handelsmerken van de SieMatic- lifestyle PURE. Karakteristiek voor deze lifestyle zijn de ruimtelijke concepten waarin de keukenfuncties naadloos in de architectuur worden geïntegreerd. De elegante, minimalistische vormentaal van de meubelelementen benadrukken de blijvende waarden van de geselecteerde materialen en het vakmanschap waarmee zij tot in het kleinste detail zijn verwerkt – of het nu gaat om rijk hout, luxueus natuursteen, stralend staal, hoogkwalitatief kunststof of om exclusieve verven en lakken.

URBAN: design zonder dictaat, ontwerp zonder grenzen

De stad als leefomgeving voor een mobiele, onconventioneel denkende generatie wordt weerspiegeld in de lifestyle URBAN. De combinatie van schijnbaar contrasterende maar tegelijkertijd zorgvuldig geselecteerde individuele stukken staat garant voor een nieuwe manier van interieurontwerp, waarmee wordt voorzien in de vraag naar flexibel keukendesign met vrijstaande meubels. Accessoires zoals het geïntegreerde kruidentuintje passen bij de trend om zelf groenten en kruiden te kweken en voegen groene accenten toe aan stadsappartementen. Een bijzonder element, een signature piece, is de SieMatic 29 – de moderne interpretatie van het klassieke keukenbuffet. Dat ontwerp heeft al verschillende internationale design awards gewonnen voor zowel zijn functionele als esthetische kwaliteiten.

CLASSIC: het hedendaagse gezicht van traditie

De SieMatic-lifestyle CLASSIC is niet klassiek op de klassieke manier, maar blinkt vooral uit in de creatieve manier waarop traditionele vormen en eigenschappen worden gecombineerd met moderne, strakke elementen. Welke designelementen domineren, wordt volledig bepaald door individuele keuzes: de combinatiemogelijkheden zijn bijna oneindig. Dat speelse samenspel van oude en nieuwe waarden en van koele en warme elementen in een grote variëteit aan materialen, is sterk beïnvloed door de Amerikaanse designer Mick De Giulio.

Meer informatie: SieMatic

Speak Your Mind

*