SieMatic viert zijn 90-jarige jubileum

Negentig jaar geleden werd SieMatic opgericht, onder de naam August Siekermann Möbelwerke. Negentig jaar, die het Duitse bedrijf in één jubileummotto samenvat: tijdloos door traditie. Deze drie woorden beschrijven kort maar krachtig waar de premium-keukenspecialist voor staat: design en kwaliteit. Die niet zijn geënt op vluchtige trends, maar die jarenlang bij de tijd blijven. Van het oorspronkelijke keukenbuffet via de eerste greeploze SieMatic tot aan de complete interieurconcepten: iedere keuken die de fabriek verlaat, verdient het predicaat ‘tijdloze elegantie’ ruimschoots.

SieMatic viert zijn 90-jarige jubileum

’t Liefst het beste

Sinds de oprichting in het jaar 1929 maakt het Duitse bedrijf keukens van topklasse. Vanaf 1960 gebeurt dat onder de naam SieMatic. Sindsdien is er veel gebeurd. De aanvankelijk naamloze keukenmeubels zijn begeerde producten van een gevestigd premiummerk geworden. Het kleine familiebedrijf is tegenwoordig een internationaal opererende onderneming. Een succesvolle ontwikkeling die alles te maken heeft met het motto van oprichter August Siekermann: “Vraag je altijd af: hoe kunnen we het beter doen?” Deze tot op heden gebruikte bedrijfsfilosofie ligt aan de basis van ieder nieuw product.

Nog altijd toonaangevend

Het predicaat “Made by SieMatic” geldt in de keukenbranche als toonaangevend. En dat geldt niet alleen voor de greeploze keuken. SieMatic zet steeds weer nieuwe maatstaven op het gebied van esthetiek, individualiteit en functionaliteit. Het draait kwaliteit, die je zowel in de lange levensduur als in de perfecte afwerking terugziet. Het draait om vormgeving en materialen die even mooi als praktisch zijn. En het draait om de behoeften van de klant, die uitgewerkt worden in doordachte oplossingen worden. Voor die innovatieve productontwikkeling ontving SieMatic al menig designprijs: van de ‘iF Design Award’, de ‘Good Design Award’ en de ‘reddot best of the best’ tot aan de ‘German Design Award in Gold’.

De keuken als lifestyle

Met de introductie van de keukenlijnen PURE, URBAN en CLASSIC begeeft SieMatic zich op een nieuw terrein: dat van de keuken als lifestyle. Het gaat niet langer uitsluitend om de keukenmeubels, maar om complete inrichtingsconcepten: interieurdesign dat zich voegt naar de levensstijl van de bewoner. Zo staat de lifestyle PURE voor minimalisme, harmonie en exclusieve materialen. De lifestyle URBAN onderscheidt zich door grote flexibiliteit bij het ontwerp, met bijvoorbeeld vrijstaande meubels zoals de bekroonde SieMatic 29 – de moderne interpretatie van het klassieke keukenbuffet. En kenmerkend voor de lifestyle CLASSIC is de knappe combinatie van het traditionele en het moderne, wat goed zichtbaar is in de creatieve materiaalmix in elementen van metaal en glas.

SieMatic viert zijn 90-jarige jubileum

De heruitvinding van de greeploze keuken

Precies in het jubileumjaar is (vanaf het tweede kwartaal) ook de nieuwe greeploze SieMatic verkrijgbaar in de lifestyle PURE. De kern van dit buitengewone keukenconcept is de compleet nieuw ontwikkelde greep. Het bijzondere daarvan is de perfecte ergonomie, de aangename tactiliteit en de praktische, geïntegreerde en individueel regelbare verlichting. Gecompleteerd door transparante oppervlakken, verfijnde vormgeving en edele materialen bewijst SieMatic zich wederom als de grote designspecialist.

Thuis in de hele wereld

SieMatic is tegenwoordig te koop in 60 landen, op alle continenten. Ieder jaar worden er zo’n 50 nieuwe keukenstudio’s geopend of bestaande omgebouwd. In 2017 en 2018 gebeurde dat bijvoorbeeld in Wenen, Mainz, Tokio, Darmstadt, Dublin, Singapore, Hamburg, Moskou, München, Ho-Chi-Minh-Stad, Zürich, Cannes, Frankfurt, Parijs en Suzhou. In 2019 zullen veel nieuwe locaties volgen en op nóg meer plekken voor de unieke SieMatic-beleving zorgen. Ook in grote internationale bouwprojecten is SieMatic een geliefde partner. Zo staan er SieMatic-keukens in Baccarat Hotel in New York, in de Ritz Carlton Residences in Chicago en in het “city in the city”-concept New Babylon in Den Haag.

Een bijzonder jaar, een veelbelovende toekomst

Het jaar 2019 staat helemaal in het teken van het 90-jarige jubileum, met als hoogtepunt het SieMatic Forum in september. Voor die tijd zijn er evenementen op de beurzen van Keulen, Brussel, Sjanghai, Milaan, Parijs en Peking onder het motto “Timeless by Tradition”. Het jubileum is ook een gelegenheid om dealers, partners en consumenten voor hun trouw te bedanken. Want een niet geringe hoeveelheid afnemers is zelf met een SieMatic opgegroeid. Veel dealers en partners werken al generaties met ons samen.

En aan die positieve ontwikkelingen verandert in de toekomst niets. “Onze hoge eisen aan kwaliteit, functionaliteit, materialen, afwerking en design zullen het profiel van SieMatic verder aanscherpen en individuele wensen steeds beter mogelijk maken door steeds weer met nieuwe, innovatieve oplossingen te komen,” zegt Ulrich W. Siekmann, CEO SieMatic, blikkend in de toekomst.

Meer informatie: SieMatic

Speak Your Mind

*