Spectaculaire verbinding tussen woonkamer en keuken

De bewoners van deze villa, met uitzicht over bollenvelden en duinen, hadden dit object al een tijdje op het oog. Toen ze het eenmaal aankochten, was de wens om het complete interieur naar hun smaak te laten ontwerpen. Daarbij wilden zij graag een spectaculaire verbinding tussen woonkamer en keuken. Met SieMatic gingen zij de standaard ver voorbij!

Spectaculaire verbinding tussen woonkamer en keuken

Opvallende elementen

Het was meteen duidelijk dat alles wat ‘standaard’ zou uitstralen, in deze villa zou detoneren. De bewoners vonden bij Juliëtte van der Hulst van DE JUUL Interieurarchitectuur de jarenlange ervaring en passie voor bijzondere projecten, met inachtneming van de woonwensen van de opdrachtgever en de hedendaagse maatstaven.

Om die spectaculaire verbinding tussen woonkamer en donker eiken keuken te realiseren, ontwierp Juliëtte onder andere een wand met een houten lamellenstructuur, waarin zowel opbergruimte als een blauwstalen openhaard werden geïntegreerd. Dit grote gebaar, en slechts een van de eyecatchers in huis, schakelt op stijlvolle wijze drie ruimtes aan elkaar, waarbij de stijl vloeiend in elkaar doorloopt. 

Spectaculaire verbinding tussen woonkamer en keuken

Onconventionele keuzes voor donker eiken keuken

De keuken moest al helemaal geen alledaagse uitstraling krijgen! Nadat Juliëtte zich op deze ruimte had georiënteerd, werd een afspraak gemaakt bij SieMatic aan het Vondelpark. Eenmaal in de showroom ontstond een duidelijke voorkeur voor een donkerkleurige eiken keuken. De presentaties, en met name die van de SLX Collectie, appelleerde helemaal aan het uiterlijk en de sfeer dat de bewoners voor ogen hadden. Een royaal kookeiland met daarboven een afzuigkap in lederen uitvoering paste daar goed bij. Net als een opliggend blad in L-vorm, ook in donker eiken, dat plaatsmaakt voor een prettige zitting, en het al net zo onconventionele kabinet in brons.

Spectaculaire verbinding tussen woonkamer en keuken

Bron: SieMatic

Speak Your Mind

*