Start van het BBQ-seizoen

De zon begint weer te schijnen, de temperatuur loopt langzaam op en de bloemen gaan bloeien: het is lente. Dit betekent maar één ding: de start van het BBQ-seizoen! Lekker samen buiten eten, de barbecue aan en genieten van elke zonnestraal.

Start van het BBQ-seizoen

Controleer de BBQ

Wanneer je de barbecue weer gaat gebruiken, is het aan te raden om de barbecue goed te controleren. Gedurende de winter kunnen er insecten en schimmels in de barbecue zijn gaan zitten. Dit geldt met name voor gasbarbecues. Veeg verder al het vuil uit de barbecue en gebruik de handleiding van de barbecue om weer aan de slag te gaan. Controleer of de roosters nog schoon en vettig zijn, voordat ze weer op de barbecue geïnstalleerd worden. Maak de buitenkant van de barbecue schoon met een doek en een mild afwasmiddel. Droog de barbecue naderhand goed.

Paasrecept

Heb je bovenstaande allemaal gedaan, dan is jouw barbecue weer helemaal klaar voor gebruik. Tijd om hem aan te zetten voor… asperges. Lekker met Pasen.

Afbeelding van Frauke Riether via Pixabay

Voorbereiding

  1. Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 150°C.
  2. Snijd 2/3 cm van de onderkant van de asperges. Smeer ze in met olie en bestrooi met wat peper en zout. Laat even kort marineren.

Bereiding

Leg de asperges op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Laat ze liggen voor ongeveer 20 minuten en draai ze dan om voor normaals 20 minuten.

Serveertip

Serveer de asperges met aardappels, ham en ei.

Buon Appetito!

 

Meer informatie: Boretti

Speak Your Mind

*