Stylingtips voor de zwarte keuken

Ga niet over een nacht ijs als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken. Laat jezelf eerst inspireren door te kijken bij anderen of door showrooms te bezoeken. Maar ook het internet is een goede inspiratiebron. Onderstaande blog over ‘Stylingtips voor de zwarte keuken’ vonden wij op de site keukenspecialisten.nl.

Marije Develing is Interieurontwerper en stylist bij MAISON BELLE en deelt haar passie voor wonen in de blogs van Keukenspecialisten.nl

Stylingtips voor de zwarte keuken

Voor Keukenspecialisten ging ik als stylist op pad om een kale keuken te stylen tot een stoere en sfeervolle woonkeuken. In deze blog geef ik tips en inspiratie voor het stylen van je keuken. 

Stylingtips

Ik koos deze keer voor een zwarte keuken, want zwarte keukens zijn razend populair. Of je die nu combineert met de industriële woonstijl of juist in een landelijke sfeer. Zwarte keukens passen helemaal bij de nieuwste keukentrend. Deze keuken heeft een stoer betonlook werkblad en is gecombineerd met wit waardoor het geheel niet te donker wordt. De kleuren en materialen zorgen voor een fijne, rustige basis. De eettafel bevindt zich in de keuken waardoor het een knusse ruimte geworden is.

Hoe richt je een zwarte keuken nu mooi in? Start bij het uitzoeken van mooie apparatuur. Als het koffieapparaat of de keukenmachine pontificaal op het aanrecht staan is het fijn als ze ook mooi zijn om te zien. Kies voor onopvallend zwart of juist voor een kleuraccent. Zo wordt praktisch ineens heel stijlvol.

Stylingtips voor de zwarte keuken

Warmte in de keuken

De donkere materialen krijgen extra warmte door de lampen, de houten vloer en houten accessoires in de keuken. Mis je warmte en gezelligheid in je zwarte keuken? Met houten elementen en materialen als koper en messing voeg je er de warmte aan toe. Het oogt meteen heel anders.

Verse kruiden, groenten en frisgroene kamerplanten zorgen voor een natuurlijke sfeer in de keuken. Het liefst kook ik dagelijks met verse kruiden en veel verse groenten. Die hoeven niet verstopt te worden maar krijgen een mooie plaats in de keuken. Zet de kruiden in potten op het aanrecht en knip ze tijdens het koken. Tijdens de wekelijkse boodschappen vul je ze weer aan zodat je altijd verse kruiden bij de hand hebt. Als verse kruiden bij jou niet werken dan zijn vetplantjes voor de styling wat sterker.

De kale wand kreeg een botanische print met groenten; die past er perfect bij! Deze posters zijn bij veel online shops te bestellen en lijst je eenvoudig in. Zo krijgt de keuken meer persoonlijkheid.

Stylingtips voor de zwarte keuken    Stylingtips voor de zwarte keuken  

Zwarte keuken

Zwarte keukens, zwart servies en zelfs zwarte kranen zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Ik koos ervoor om te stylen met het handgemaakte servies van Dassie Artisan, dat past helemaal in deze keuken stijl. Dit servies is zo mooi dat het een belangrijke rol speelt in de keukenstyling. Daarbij heb ik de styling neutraal gelaten en veel natuurlijke materialen gebruikt. Glazen potten vul ik met rijst, meel of andere ingrediënten. Zo wordt het luchtdicht afgesloten en het staat bijzonder mooi. Ik hou ervan dat styling niet alleen decoratief is maar ook echt gebruikt kan worden. 

Styling tip: Wil je meer kleur in de keuken? Werk dan in de styling met 2 of 3 vrolijke kleuren en herhaal dit in de styling.

Sfeervolle keuken accessoires

Wist je al dat deze mooie producten als dit servies, glaswerk en potten via de dealers van Keukenspecialisten te bestellen zijn? 

Bron: Keukenspecialisten.nl

Speak Your Mind

*