Technisch vernuft met mooi design

slatepro kitchenBij het uitzoeken van een nieuwe keuken is een kraan vaak –onterecht– de sluitpost. In de badkamer krijgen de kraan en vooral de douche meestal iets meer aandacht. Gelukkig maar, want deze ogenschijnlijk eenvoudige apparaten zijn eigenlijk technische hoogstandjes. De Deense kranen en sanitair fabrikant Damixa bewijst dat technisch vernuft met mooi design heel goed kan samengaan. Het bedrijf heeft een totaal van drie prestigieuze internationale Red Dot Awards ontvangen voor product design 2016. Alle drie de producten zijn geprezen voor “High Design Quality”. De twee keukenmengkranen en de doucheset onderscheiden zich alledrie door een praktisch dagelijks gebruik met een prachtig design.

Red Dot Award

Meer dan 5200 producten uit de hele wereld werden gepresenteerd in 31 categorieën, de concurrentie was dus groot. Het zijn drie zeer verschillende producten, die de erkenning hebben gekregen van de 41-koppige jury. “Red Dot is de meest prestigieuze internationale design award die er is, dus wij zijn daarom ook ontzettend trots dat we drie designprijzen in één verkiezing hebben gekregen. Dit is de eerste keer in de Damixa geschiedenis. Het is Damixa`s strategie om nieuwe, innovatieve producten op de markt te brengen, dus dit is voor ons een belangrijke mijlpaal”, zegt Ole Sander, CEO van FM Mattsson Mora Group Denemarken, het bedrijf achter Damixa.

De drie winnaars

Technisch vernuft met mooi design

De Slate Pro keukenmengkraan: heeft een uitloop die is gemaakt van flexibel siliconen en kan daarmee naar alle kanten worden bewogen nadat deze uit de houder gehaald is. Zijn indrukwekkende zwarte en chrome uitstraling in combinatie met de 360 graden draaibare uitloop maakt dit model zeer praktisch in de keuken. Het is ook uitgerust met een eenhendelbediening die is voorzien van de koude start energiebesparende functie.

Tradition keukenmengkraan met pull-out perlator. De Tradition keukenmengkraan is een klassiek ontwerp met een pull-out perlator die past bij de behoeften van de moderne consument. De keukenmengkraan heeft een handige perlator die met een slang kan worden uitgetrokken om de gehele gootsteen schoon te maken. Voorzien van eenhendelbediening met koude start energiebesparende functie.

A-Pex doucheset met thermostaat, hoofd- en handdouche. De doucheset met thermostaat heeft een stoere maar toch elegante stijl welke is voorzien van een scala aan innovatieve functies. De A-Pex doucheset is uiterst minimalistisch in zijn ontwerp, maar dat gaat niet ten koste van het douchecomfort. De set is ontworpen in samenwerking met de Deense industrieel ontwerper Anders Hermansen.

Meer informatie: Damixa

Speak Your Mind

*