Tegels zijn de ideale keukenvloer

De keuken is tegenwoordig veel meer dan alleen een plek om te koken. Het is een centrale plek in huis geworden waar je tot rust kunt komen, gezellig met mensen samen bent en de creativiteit van jezelf en de kinderen de vrije loop kunt laten gaan. Het is een van de meest bezochte ruimtes. Wanneer je een nieuwe keuken overweegt, hoort daar meestal ook een nieuwe vloer bij. Die is vaak erg bepalend voor de uitstraling van je keuken en moet aan nogal wat eisen voldoen.

 Tegels zijn de ideale keukenvloer

Mooi en praktisch

Niet voor niets is een tegelvloer de meest gekozen vloerbedekking voor in de keuken. Tegels zijn heel praktisch en er is tegenwoordig zoveel keus dat er vast een vloer tussen zit die bij je past en jouw keuken echt compleet maakt. 

Een keukenvloer wordt veel belopen, vooral bij het aanrecht. Daarom kun je beter kiezen voor een vloer met een hoge slijtvastheid, zoals keramische tegels of een harde natuursteensoort. De vloer moet waterbestendig zijn en je wilt liever geen vlekken die in de vloer kunnen trekken. Je wilt de vloer makkelijk schoon kunnen maken en als er water of andere vloeistoffen op geknoeid worden, mag de vloer niet spiegelglad worden. Hygiëne speelt natuurlijk ook een belangrijke rol.  Een tegelvloer voldoet aan al die eisen.

 Tegels zijn de ideale keukenvloer    Tegels zijn de ideale keukenvloer

Wordt het een keukenvloer van keramische tegels of natuursteen?

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een vloer van tegels, kun je nog kiezen voor een keramische tegelvloer of een vloer van natuursteen. Voor beide keuzes is wat te zeggen, het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat en wat jij belangrijk vindt aan een keukenvloer.

Een keramische vloer is bij uitstek geschikt voor de keuken, want de tegels zijn slijtvast, krassen krijgen geen kans, ze bevatten geen schadelijke stoffen en zijn niet poreus. Hierdoor kunnen vlekken niet in de tegel dringen en zijn de keuken vloertegels makkelijk schoon te maken.

Tegels zijn de ideale keukenvloer    Tegels zijn de ideale keukenvloer 

Veel prints en formaten

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten keramische tegels verkrijgbaar in allerlei prints zoals betonlook of keramisch parket. Ook qua afmeting van de tegel is er veel keus. Als je kiest voor een grootformaat tegel heb je als voordeel dat je minder voegen hebt waar vuil in kan gaan zitten. Bovendien oogt een vloer met weinig voegen vaak ook wat rustiger.

 Tegels zijn de ideale keukenvloer

Natuursteen vloeren met karakter

Kies je toch liever voor meer karakter, dan zijn er ook diverse natuurstenen vloeren die prima geschikt zijn voor in de keuken. Neem bijvoorbeeld een leisteen vloertegel. Het is een harde en compacte tegel waar je weinig vuil op ziet. De vloer is van nature stroef en een beetje vettig. Dat maakt het schoonmaken heel gemakkelijk. De vloer is wel wat gevoeliger voor oppervlakkige krasjes van bijvoorbeeld stoelpoten, maar die dweil je meestal zo weer weg.

 Tegels zijn de ideale keukenvloer

Laat je goed informeren

Het is verstandig om je goed te laten informeren door een specialist op dit gebied. Nibo Stone in Vianen of Venlo is zo’n gerenommeerd bedrijf, dat samen met jou kan bekijken welke vloer het best bij jou en je keuken past. In hun showrooms liggen de vloeren op grote beloopbare oppervlaktes zodat je een goed beeld krijgt van hoe de vloer er bij jou thuis uit komt te zien. Ze hebben heel veel keus en je kunt er 6 dagen per week terecht, met en zonder afspraak. 

Meer informatie: Nibo Stone

Speak Your Mind

*