The Fourth Wall concept

Keuken zonder grenzen

Poggenpohl en Electrolux Grand Cuisine hebben de handen ineen geslagen om de ultieme thuiskeuken te ontwerpen. Onder de naam ‘the Fourth Wall’ hebben zij een inspirerende plek gecreëerd waar gastronomie, creativiteit en interieurontwerp samenkomen.

The Fourth Wall concept - keuken zonder grenzen

Een beetje drama

De keuken is het hart van de woning, een plek om te leven. Geïnspireerd door de traditionele woonkeuken, maakt the Fourth Wall gebruik van geavanceerde technologie en professionele componenten om een plek te creëren waar je kunt genieten van goed eten en goed gezelschap. Een keuken zonder grenzen, waar de fantasie en de creativiteit regeren.

De naam the Fourth Wall komt uit de theaterwereld waar het de onzichtbare muur symboliseert die de acteurs scheidt van het publiek. Het is de perfecte beschrijving van een keuken als podium voor creativiteit, een feest van eten en dé plek voor iedereen om te genieten.

The Fourth Wall concept - keuken zonder grenzen

Het draait om de ingrediënten

De kern van het Fourth Wall concept is genieten van goede voeding door de beste ingrediënten te kiezen, te bewaren en te bereiden. Verse kruiden en salade wordt gekweekt in een gecontroleerde omgeving om te plukken en gebruiken wanneer wenselijk. Het kan niet verser. De keuken is gemaakt om alle ingrediënten – fruit, groenten, vlees, vis, kaas en boter – in de perfecte temperatuur en luchtvochtigheid te bewaren. De ingrediënten zweven bijna in de lucht in hun transparante boxen in de bijkeuken en opslag. De eenvoudige en intuïtieve organisatie van de ingrediënten, maakt deze zeer toegankelijk.

The Fourth Wall concept - keuken zonder grenzen

Voorbereiden en bereiden

Tijdens het voorbereiden en bereiden van de maaltijd neemt de kok het centrale middelpunt in. Met behulp van de kracht en precisie van elementen als de Sear kookplaat, de gaskookplaat, de combi-oven en de superkoeler worden de rauwe ingrediënten getransformeerd tot glorieuze gerechten met zinnenprikkelende geuren.

The Fourth Wall concept - keuken zonder grenzen

The Fourth Wall concept

Het gesprek met gasten verloopt ontspannen wanneer de wijn op de ideale temperatuur wordt geserveerd. Het fijne vakmanschap valt op in de details: bijzondere fineer, natuurlijk steen en slimme detaillering in messing. De handgemaakte handgrepen lijken in de lucht te zweven en de intelligente oppervlakken lijken te variëren van solide kleuren tot glasachtige transparantie. Op de achtergrond vult het koele glas en de afgeronde metalen randen van het kooksysteem het interieur aan zonder het te domineren. Het is genieten met een hoofdletter G in deze perfecte leefruimte in huis.

The Fourth Wall concept - keuken zonder grenzen

Meer informatie: Poggenpohl

Speak Your Mind

*