Thuis professioneel sous vide koken

Gezond koken is geen trend, maar een leefwijze. Gezond eten hoort bij een gezond leven en dat vraagt een andere manier van bereiding. Sous vide koken is dé manier om alle voedingsstoffen tijdens het bereiden te behouden. Het voedsel wordt vacuüm verpakt en vervolgens op een constante temperatuur gegaard met behulp van een waterbad of stoom. Deze vorm van eten bereiden is niet langer voorbehouden aan de professionele keuken, maar kan nu ook thuis.

Thuis professioneel sous vide koken   Thuis professioneel sous vide koken

Vacumeerlade

Als pionier op het gebied van kooktechnologie met stoom en gezonde bereiding introduceert Gaggenau de nieuwe vacumeerlade van de 400 serie. De vacumeerlade vormt samen met de combi-stoomovens van de 400 serie de perfecte basis voor het behoedzame sous-vide koken. Beide apparaten symboliseren het streven van Gaggenau om professionele apparatuur naar de thuiskeuken te brengen.

Dankzij de nieuwe greeploze vacumeerlade van de 400 serie kan voedsel snel en gemakkelijk worden gevacumeerd, ideaal voor het nauwkeurige sous-vide koken. Bij het vacumeren van de ingrediënten gaan geen voedingsstoffen, vitaminen en mineralen verloren. Dankzij een constante lage temperatuur tussen 50 en 95 graden blijft de natuurlijke smaak van alle ingrediënten optimaal behouden. Kenners en genieters waarderen bovendien de onvergelijkbare textuur van de gerechten. Het gevacumeerde voedsel kan bovendien langer worden bewaard. De vacumeerlade kan worden ingesteld op drie zuurstofextractie- en temperatuurniveaus. Hiermee kunnen vacumeerzakken van verschillende diktes luchtdicht worden afgesloten.

Driesterrenkok Dieter Muller

Combi-stoomoven

Het design van de vacumeerlade is passend bij de bakovens 400 serie uitgevoerd in massief roestvrij staal achter glas. De vacumeerlade kan worden geïntegreerd onder de Gaggenau stoomovens van de 400 serie. Deze ovens kunnen stomen, bakken, koken en grillen en beschikken over een sous-vide kookfunctie. Hiermee kan de temperatuur exact in stappen van één graad worden geregeld tussen 50 en 95 graden. Bovendien beschikken de combi-stoomovens met een geïntegreerde wateraansluiting over het eerste volledig automatische reinigingssysteem ter wereld. Door bovenin de oven een reinigingstablet te plaatsen en op een knop te drukken reinigt de oven zichzelf in vier uur volledig stralend en hygiënisch schoon. De combi-stoomovens en vacumeerlade van de 400 serie sluiten naadloos op elkaar aan en zorgen samen voor authentieke en professionele kookresultaten.

Meer informatie: Gaggenau

Speak Your Mind

*