Tips voor een compacte keuken

Ondanks dat jouw keuken misschien niet de grootste is, hoef je absoluut niet in te leveren op kwaliteit, comfort en design. Om jouw keuken optimaal te gebruiken hebben we een aantal tips voor een compacte keuken op een rijtje gezet.

Tips voor een compacte keuken

De voordelen van geïntegreerde keukenapparaten

Geïntegreerde apparaten hebben veel voordelen, waardoor je meer vrijheid hebt bij het creëren van een elegant keukenontwerp. Door apparaten in te bouwen lijkt de keuken ruimer, omdat er geen losse apparaten en stekkers zichtbaar zijn. Hier zijn een aantal suggesties om de ruimte in jouw keuken te optimaliseren met behulp van compacte of multifunctionele inbouwapparaten van Siemens:

Tips voor een compacte keuken

Een slanke vaatwasser

Een 45 cm vaatwasser is een uitstekende oplossing en bespaart je een kostbare 15 cm in vergelijking met een standaard 60 cm apparaat. Uitgerust met de varioFlex laadruimte op het derde niveau en een dubbele sproeiarm, kunnen de 45 cm vaatwassers van Siemens de afwas van 10 gasten makkelijk aan.

Als alternatief kun je ook een compacte vaatwasser kiezen, aangezien deze kan worden geïnstalleerd waar je maar wilt, op elke gewenste hoogte, waardoor je volledige ontwerpvrijheid krijgt.

Tips voor een compacte keuken

Een combi-oven of combi-magnetron

Combi-ovens zijn een uitstekende oplossing voor keukens die niet genoeg ruimte hebben voor meerdere ovens of een aparte oven en magnetron. Je hoeft geen concessies te doen, er zijn veel verschillende opties. Zo zijn er bakovens met magnetronfunctie, magnetrons met ovenfunctie of zelfs magnetrons met stoomfunctie.

Deze geïntegreerde combimagnetrons evenaren de prestaties van standaard multifunctionele ovens. Met deze apparaten kun je alles bereiden wat je in een “normale” oven kunt maken, in een fractie van de ruimte. Bespaar ruimte op het werkblad door je ingebouwde combimagnetron onder het werkblad te plaatsen.

Tips voor een compacte keuken

Overweeg een kookplaat van 30 of 40 cm

We gebruiken niet altijd alle vier de kookzones op de kookplaat, zeker wanneer je regelmatig voor één persoon kookt. Twee ringen zouden in dat geval genoeg kunnen zijn als je daarmee een kostbare 20 of 30 cm aan werkbladruimte kunt besparen. Wat jouw kookvoorkeur ook is, of het nu inductie, gas of iets anders is, het brede assortiment van 30 en 40 cm “domino” kookplaten is bij uitstek geschikt voor een compacte keuken.

Tips voor een compacte keuken

Een geïntegreerde afzuigkap

De afzuigkap neemt soms veel ruimte in en laat weinig ruimte over voor flexibiliteit. Ons advies: kijk eens bij een telescopische afzuigkap. Deze kappen schuif je onder een keukenkast, waardoor je geen ruimte verliest. Na gebruik schuif je de afzuigkap in en je ziet bijna niet meer dat hij er zit.

Tips voor een compacte keuken

Een koelkast onder het werkblad

Met een hoogte van 82 cm, passen de ingebouwde koelkasten van Siemens gewoon onder het werkblad en zijn er geen uitsneden nodig. Sommige modellen hebben zelfs een kleine vriezer om de ruimte nog beter te benutten.

Tips voor een compacte keuken

Een combi-magnetron in een bovenkast

Als je apparaten los op het werkblad zet, verlies je hiermee niet alleen werkruimte. De keuken ziet er ook minder strak en opgeruimd uit. We raden aan om de magnetron of combi-oven in een bovenkast te plaatsen. Zo hoef je ook minder vaak te bukken.

Bron: Siemens

Speak Your Mind

*