Versgemalen koffie meest populair

69% van de Nederlanders drinkt het liefst versgemalen koffie

Nederland staat bekend om het ‘bakkie koffie’. Mede door de opkomst van koffiespeciaalzaken weten de Nederlanders kwaliteitskoffie steeds meer te waarderen. En hoewel meer dan de helft van de huishoudens nog gewoon een filterkoffieapparaat heeft staan (56%), is koffie van versgemalen bonen toch echt het allerlekkerst volgens 69% van de respondenten. Maar liefst 84% van de Nederlandse bevolking drinkt de donkere drank in vele variaties. Dat blijkt uit onderzoek* van Siemens ter gelegenheid van de introductie van hun nieuwe volautomatische espressoapparaat, de EQ.9. Hiermee hebben mensen nog meer mogelijkheden om de lekkerste koffievariaties te maken met twee soorten koffiebonen, vooraf ingestelde melkrecepten en het grootste gebruiks- en reinigingsgemak.

Versgemalen koffie meest populair

Twee bonenreservoirs, twee maalsystemen

Terwijl er op iedere straathoek voortaan een koffiespeciaalzaak te vinden is, geniet toch 61% van de Nederlanders het liefst thuis van koffie in allerlei variaties. En hoewel 91% van de respondenten toch het liefst zwarte koffie drinkt, zijn melkrecepten als cappuccino (57%) en latte macchiato (17%) ook enorm populair. Techniek kan een belangrijke rol spelen in de ultieme smaakbeleving én smaakervaring voor consumenten thuis. Om in ieders smaak te voorzien, is de EQ.9 uitgerust met het dualBean system. Dit systeem heeft twee aparte koffiemalers en bonencompartimenten, waardoor er twee compleet verschillende soorten koffiebonen gebruikt kunnen worden in hetzelfde apparaat zonder dat de smaken zich ooit mengen. In de ochtend een lekkere cappuccino, in de avond een extra sterke espresso of een decaf van versgemalen koffie.

Barista in eigen keuken

Versgemalen koffie meest populairMaar niet iedereen in Nederland heeft een volautomatisch espressoapparaat om met verse koffiebonen aan de slag te gaan. Ondanks dat koffie van versgemalen bonen het lekkerst is volgens 69% van de respondenten, heeft slechts 18% van de Nederlanders een apparaat voor versgemalen koffie. De koffiezetapparaten voor in huis worden geselecteerd op bepaalde criteria door consumenten:

  1. Gebruiksgemak en levensduur (83%)
  2. Het type apparaat – bijvoorbeeld bonen of capsules – en reinigingsgemak (79%)
  3. Bereidingstijd van de koffie (70%)
  4. Het energieverbruik (53%)
  5. Het design of uiterlijk van het apparaat (49%)

Siemens heeft geluisterd naar wat koffiekenners willen. Want hun nieuwste apparaat heeft naast het dualBean system nog veel meer mooie functies die thuisbarista’s en fijnproevers een warm gevoel geven. Voor 85% van de Nederlandse koffiedrinkers is de smaak het belangrijkst. De zettechniek speelt hierin een belangrijke rol, maar de ultieme smaakbeleving begint al bij het selecteren van de juiste bonen. Met de EQ.9 wordt iedereen een thuisbarista, dankzij de baristaMode. Alles kan zelf naar wens worden afgesteld: de koffiesterkte, de exacte zettemperatuur, de koffie/melk-verhouding, de intensiteit van de smaak en de hoeveelheid koffie.

Nog een aantal andere highlights van de EQ.9

  • EQ.9 barista modeDe oneTouch doubleCup functie biedt de mogelijkheid om, zoals de naam al doet vermoeden, van een aantal dranken met één druk op de knop twee koppen te zetten.
  • Automatische schoonmaak van het melksysteem. Met een stoomshot na iedere bereiding wordt met de autoMilk Clean functie het systeem en het slangetje brandschoon gemaakt. Geen melkresten en dus geen hygiëne-issues.
  • Het sensoFlow System houdt de zettemperatuur constant en zorgt daarmee voor een perfect aroma.
  • Een eigen profiel voor iedere gebruiker met IndividualCoffee System. Alle favoriete drankjes worden opgeslagen, tot maar liefst 10 gebruikers.
  • Het 360º design in RVS is mooi vanuit iedere hoek. Het apparaat heeft een groot TFT kleurenscherm met geanimeerde afbeeldingen aan de voorkant en het melkreservoir is prachtig geïntegreerd in de zijkant.

Meer informatie: Siemens

 

Speak Your Mind

*