Wijnklimaatkasten van AEG

Hoe houd je wijn zo lang mogelijk goed, zonder te beschikken over een eigen ondergrondse wijnkelder? Daarvoor moeten we eerst iets weten over de elementen die ervoor zorgen dat wijn voor een langere periode optimaal bewaard kan blijven.
De wijnkwaliteit wordt optimaal beschermd dankzij vijf belangrijke basisprincipes voor bewaring: temperatuurstabiliteit, automatische vochtigheid tussen de 50-80%, een donkere opslagruimte, trillingvrije omgeving en een hoogwaardige luchtstroom.
Eigenlijk alles wat je aantreft bij de beste ondergrondse natuurlijke wijnkelders.De wijnklimaatkasten van AEG bieden op elk van deze gebieden de perfecte oplossing met stijlvolle keukeninbouwproducten die elke keuken een premium uitstraling geven. Zodat je als wijnliefhebber je collectie wijnen ook bovengronds op de perfecte manier kan bewaren.

AEG-wijnklimaatkast-178Stabiele temperatuur

Een stabiele temperatuur is de belangrijkste regel voor het bewaren van de wijn. De AEG-wijnklimaatkast houdt de temperatuur stabiel dankzij een interactie tussen de compressor en de thermostaat, geïsoleerde zijpanelen en deuren met driedubbele beglazing.

 Donkere omgeving

Na temperatuurschommelingen en oxidatie is licht een van de ergste vijanden van wijn en kan het snel de smaak en kleur aantasten. Langdurige blootstelling aan fel licht en zonlicht moet daarom worden vermeden. AEG-wijnklimaatkasten elimineren licht door het gebruik van UV-behandelde getinte glazen deuren, donkere interieurs en UV-vrije LED-verlichting.

AEG-wijnklimaatkast-verschillende-flessen
Wijnrekken voor elke soort wijn

De AEG-wijnkasten zijn voorzien van Perfect Shelving: hoogwaardige uitschuifbare rekken, uitgevoerd met brede houten latten. In tegenstelling tot de meeste wijnkasten, is Perfect Shelving ontworpen met de ideale afstand tussen de rekken onderling om plaats te bieden aan alle soorten flessen van 750 ml – zelfs aan je favoriete champagne, Chardonnay, Bordeaux en Riesling – zonder de etiketten te beschadigen. Het meest gebruikelijk is dat andere wijnkelders rekken hebben die gebaseerd zijn op standaard Bordeaux flessen.

 Meer informatie: AEG

Speak Your Mind

*